Hirdetés

Az LMP szerint az ország érdekeit az szolgálná, ha minél több energiát sikerülne belföldi, megújuló forrásból előállítani. Ennek lehetőségét azonban a kabinet hosszú időre eljátszotta. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye.

A szakma mérlege szerint a legszegényebbeken nem segít, a megújuló energiát viszont kinyírja a kormány "rezsicsökkentési" ámokfutása. Sőt az egyetlen eszközt, amivel a zöldenergia-beruházásokat eddig támogatta a kormány, most kivezetik a lakossági energiaszámlából.

Most vagy a vállalati fogyasztók áramárát emelik meg a tervezettnél is nagyobb mértékben, vagy tovább halasztódik az új megújuló energia támogatási rendszer bevezetése. Mindkét variáció tragikus következményekkel jár: az egyik a gazdasági növekedést, a másik a klíma-alkalmazkodást és az energiafüggetlenség biztosítását lehetetleníti el. A kormányzati kommunikációból kiolvasható, hogy a kormány az utóbbi mellett döntött: kukázza a megújulókat a rövid távú népszerűségszerzés érdekében.

A kormány ahelyett, hogy a zöldenergia-beruházások révén munkahelyeket teremtve élénkítené a gazdaságot és az energiapiacot, megalapozatlan rezsibűvészkedésre pazarolja az ország erőforrásait. Ezzel még sokáig Európa legdestruktívabb, kizárólag az atomra és a fosszilis energiahordozókra épülő energiarendszerét fogjuk használni. Ha a kormány valódi rezsicsökkentést akar elérni, akkor ajánljuk figyelmébe az LMP által a tárgykörben benyújtott törvényjavaslatot.

Szél Bernadett
az LMP társelnöke
 
 

Kapcsolódó anyagok:

Sokba lesz nekünk a rezsicsökkentés

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás