Hirdetés

Zöld paparazzi kommandó, ne nyomtass nap, és “Ki tud többet fogyni?” kampány. 15 vállalat és intézmény irodája kapcsolódott be a KÖVET Egyesület által szervezett 2013-as Zöld Iroda Versenybe, ahol az irodák mellett a környezet is nyert.

A verseny célja az, hogy a szervezetek a rendelkezésükre álló hat hónap alatt környezet- és emberbarát szempontok szerint alakítsák át irodájuk működését, növeljék a munkatársak környezettudatosságát, példát mutassanak partnereiknek, beszállítóiknak. A győzteseknek dr. Biczó Imre, a Nemzeti Környezetügyi Intézet főigazgatója június 5-én, a Zöld Iroda Napon adta át a jól megérdemelt elismeréseket immár hagyományosan a Kinnarps Házban.

Az idei verseny mottójával „Lépj te is a zöldülés útjára!” a KÖVET Egyesület arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy minden irodában akadnak fejleszthető területek. A verseny során a részt vevő irodák saját működésüket a KÖVET Egyesület által kidolgozott Zöld Iroda-szempontrendszer alapján értékelték, amely összesen 17 témakört fed le a papír és az irodaszerek felhasználásától az irodatechnikai berendezések használatán, az energiatakarékosságon, a hulladékkezelésen át egészen a vállalati rendezvények megszervezéséig, a munkatársak tudatformálásáig. A versenyzők önértékelését a KÖVET munkatársai helyszíni auditon ellenőrizték. A zsűri elnöke, Herner Katalin, a KÖVET szakértője elmondta, hogy idén a versengő irodai csapatok túlléptek a szokásos rutinmegoldásokon és számos eredeti ötlettel rukkoltak elő. Volt olyan szervezet, amely zöld paparazzi kommandót hirdetett, ahol a munkatársak a jó gyakorlatokról küldhettek be fényképeket. Mások „Ne nyomtass napot!” szerveztek, vagy éppen üzletkötőiket oktatták a környezettudatos vezetés fortélyaira. Olyan versenyző is akadt, aki „Ki tud többet fogyni?” kampányt hirdetett munkatársai körében a Zöld Iroda Verseny során.
Idén először a hazai díjazottak továbbjutnak az Európai Zöld Iroda Versenyre, ahol hat ország irodái mérik össze teljesítményüket. A versenynek novemberben Brüsszelben lesz az eredményhirdetése.

Zöld Iroda Nap 2013  Zöld Iroda Nap 2013     képre kattintva galéria nyílik

Díjazott vállalatok:
• Non-profit szervezet/intézmény kategóriában a 2013 Legzöldebb Irodája díjat nyert a Budapest Főváros XI. kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal.
• Kis iroda kategóriában a 2013 Legtöbbet Zöldült Irodája díjat a Tchibo Budapest Kft. kapta.
• Közepes és nagy iroda kategóriában a 2013 Legtöbbet Zöldült Irodája díjat a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. nyerte el.
• Közepes és nagy iroda kategóriában a 2013 Legzöldebb Irodája díjat kapta az Unilever Magyarország Kft.
• A zsűri döntése alapján a Budapest Bank Zrt. a Legnagyobb Hatású Zöld Iroda Kampány különdíjban részesült.

A győztesek számára ajándékot ajánlott fel a Kántor Tisztástechnika Bt., a HA-RA termékek forgalmazója; az IMG Solution Kft, a SoyPrint biotonerek forgalmazója; a Cityplant Növénydekoráció Kft.; a Malagrow Kft.; a Zöld újság az INEST Kft.

A Tetra Pak Magyarország a Zöld Iroda Napon vehette át a Zöld Iroda Minősített Munkahely tanúsítványát. A Tetra Pak a Kinnarps Hungary Kft. és a MARS Magyarország Értékesítő Bt. után a harmadik olyan vállalat, amely sikeresen teljesíti a KÖVET Egyesület Zöld Iroda Minősítő Rendszerének szigorú követelményeit és ezeknek megfelelően szabályozza irodai működését.

Zöld Iroda Nap 2013  Zöld Iroda Nap 2013                           képre kattintva galéria nyílik

Az idei, immár hatodik alkalommal megrendezett Zöld Iroda Napon összesen 25 kiállító mutatkozott be a környezet- és emberbarát irodai működéshez kapcsolható termékével vagy szolgáltatásával. A látogatók szakmai előadásokat is hallhattak, többek között a környezetbarát irodai dokumentumkezelésről, a hulladékkezelési lehetőségekről, a környezetbarát tisztítószerekről és takarítási módokról, a nyomtatás optimalizálásáról. A kiállítás látogatói emellett kipróbálhatták az irodai masszázst, kóstolhattak bio-italokat, termelhettek energiát bringaerőművel, és felfrissülhettek egy finom fair trade kávéval.

A KÖVET kiemelkedően közhasznú, nem nyereségorientált szakmai szervezet, amely 1995-ben alakult, azzal a céllal, hogy a vállalatok körében lehetővé tegye a környezettudatos vállalatirányításban szerzett tapasztalatok cseréjét. Az egyesület az International Network for Environmental Management (INEM) magyarországi tagszervezete, a CSR Europe és a Global Footprint Network tagja. Hosszú távú célja a szervezetek segítése a fenntarthatóság útján, így a környezetvédelem mellett nagyobb hangsúlyt fektet a cégek társadalmi és helyi gazdasági felelősségére is. Az egyesület munkájában több mint 100 különböző méretű és ágazatban tevékenykedő cég, valamint társult tagszervezetek (egyetemek, állami intézmények, civil szervezetek) vesznek részt. A KÖVET főtitkára Dr. Tóth Gergely, elnöke prof. dr. Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem Környezettudományi Intézetének vezetője.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás