A rovat kizárólagos támogatója

Fülesbagoly sajtótájékoztató

Dátum: 2018. január 18.

Helyszín: Túrkeve, Széchenyi út 5

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) izgalmas terepi sajtótájékoztatóra hívja a média képviselőit Magyarország bagoly „fővárosába”, Túrkevére 2018. január 18. (csütörtök) 11.00-ra.

Az esemény apropója a másnap induló és hétfőig tartó, 2018. január 19-22. között zajló országos lakossági erdei fülesbagoly telelőhely felmérés.

Az erdei fülesbaglyok különleges viselkedése, hogy a téli időszakban csapatosan keresik fel a települések, különösen az agrárterületek falvainak és városainak belterületeit. Egy-egy ilyen telelőhelyen többnyire néhány vagy néhány tucat egyed látható, de Magyarország bagoly „fővárosában”, Túrkevén, illetve a szomszédos Kisújszálláson a telelő erdei fülesbaglyok száma jelenleg az ezer példányt is meghaladja!

Az erdei fülesbaglyok telelő csapataihoz alkalmilag réti fülesbaglyok is csatlakozhatnak. Nem ritka, hogy egy-egy fán tucatnyi, de akár száz madár látható, melyekről kellő óvatossággal, a megfelelő távolság betartásával televíziós felvételek is készíthetők
 

Helyszín: Túrkeve, Széchenyi út 5. (orvosi rendelő). Igény esetén a sajtótájékoztató a közeli Kisújszálláson folytatódhat.
Időpont: 2018. január. 18. (csütörtök) 11 h.
Résztvevők:
Bajor Zoltán – MME elnök
Kovács Ágnes – MME Ragadozómadár-védelmi Szakosztály erdei fülesbagoly fajvédelmi koordinátor
Orbán Zoltán – MME szóvivő
Monoki Ákos Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezető
Vida Tamás Túrkeve polgármestere

 További információ: Orbán Zoltán – MME szóvivő 20/425-9450 orban.zoltan@mme.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás