Hirdetés

A kampány 2008 óta évente több mint 30 ezer résztvevőt aktivizál, akik az 5 hetes kampányidőszak alatt kerékpárral járnak munkahelyükre.

A „Bringázz a munkába!” (Bam!) kampány tavaszi nyitó eseményére 2012. április 11-én, szerdán reggel fél nyolckor került sor a Parlament előtt. A Bam! önkéntesei, a meghívott parlamenti képviselők – köztük Szabó Rebeka (LMP) -, a kampány nagykövetei (például Hajós András) és mintegy száz „egyszerű” bringás a Parlament előtt gyűlt össze a Kossuth téren. László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke és Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára rövid beszédet mondott. Ezután Völner Pál pisztolylövésére a Bam! pólóba öltözött kerékpáros csapat munkába indult az Alkotmány utcán keresztül.

Pisztolylövéssel indult a tavaszi Bringázz a munkába! kampány Elindulnak a bringások

A Magyar Kerékpárosklub és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén tavasztól már nem csak a dolgozókat ösztönzi kerékpározásra, újdonságként a munkáltatókat, vállalatokat is biztatják: tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy növekedjen a kerékpárral munkába járók száma, mert ezzel javul a munkatársak egészsége, jobb lesz a munkahelyi légkör és hatékonyabb a munka. Azok a vállalatok nyerhetnek a versenyben, amelyek például tárolókat, zuhanyzókat építenek, kerékpáros közösségi eseményeket szerveznek, a vezetőik példát mutatva maguk is kerékpárral járnak munkába. A cégek versenyének alapja, hogy a szervezők által kidolgozott „indikátor listán” (ld. mellékelt lista) megadott eszközök közül mit és hányat valósított meg a benevezett szervezet a kampány ideje alatt. Az ezek alapján kialakult mutató fontos része, hogy a dolgozók hogyan értékelik cégük „kerékpáros-barátságát”. Az adatokat a Bam! felelősök maguk adják meg az erre kialakított internetes felületen (erre először április 16-án reggel lesz lehetőség, és onnét kezdve folyamatosan a kampány végéig, május 15-ig). A cégek kategóriánként versenyeznek (vállalatok, iskolák, mindkét kategória méret szerint 5 külön létszámcsoportban), a győztes azok közül kerül ki sorsolással, amelyiknek a legmagasabb az indikátorok alapján számított mutatója.

Pisztolylövéssel indult a tavaszi Bringázz a munkába! kampány László János

A Bam! kampány – ahogy eddig is – az egyének számára is nyitott és ingyenes. A részvételhez most sem kell mást tenni, mint a kampányidőszakon belül regisztrálni a www.bringazzmunkaba.hu oldalon. A kampányidőszakban minimálisan előírt 8 kerékpáros munkába menetelt a honlapon található közlekedési naplóba lehet regisztrálni, a győztesek ezek közül kerülnek ki sorsolással.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás