Hirdetés

A zöldhatóság a nagyerdői növényirtás miatt 1 millió forintos bírsággal sújtotta a debreceni Dehusz Kft.-t. Ám éppen erről a tényről nem számolt be Debrecen vezetése azon a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen pont a zöldhatóság szóban forgó határozatát ismertették.

Tegnap tartott sajtótájékoztatót Papp László, Debrecen polgármestere és Szekeres Antal városi jegyző a debreceni Nagyerdőn százötven közmunkás által engedély nélkül végzett cserjetisztításról, s arról, hogy megkapták a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség határozatát. Ismertették, hogy a zöldhatóság szerint a Nagyerdőn természetkárosítás nem történt, a területen sem védett növény, sem védett állatfaj egyedei nem károsodtak. A határozat szerint legföljebb élőhely megzavarása történhetett.

Papp László debreceni polgármesterének sajtótájékoztatója 2015 02 23Papp László (balra) debreceni polgármester sajtótájékoztatója 2015 02 23

Az említett sajtótájékoztatón Papp László azt mondta: ebben az ügyben a polgármesteri hivatal hibázott, s az a dolgozó, aki elmulasztott gondoskodni a szükséges engedélyek beszerzéséről, már nem dolgozik a városházán. Az időközben a Népszabadság birtokába került határozatból azonban kiderül: a polgármester és a jegyző elhallgatta a sajtó elől azt az "apróságot", hogy a közmunkásokat foglalkoztató Dehusz Kft.-t a zöldhatóság a történtek miatt 1 millió forintos természetvédelmi bírsággal sújtotta. DEHUSZ bírság Nagyerdő (126 KB pdf.)

A határozat szerint a bírságot "védett élő szervezet, életközösség élőhelyét zavaró, a természet védelmét szolgáló jogszabályt megsértő tevékenység" miatt szabták ki.

A zöldhatósági eljárás február 12-én indult, s habár az ügyintézés határideje ilyen esetekben három hónap, a felügyelőség február 20-án kelt határozatát az önkormányzat már tegnap megkapta, érdekes módon egy nappal hamarabb, mint az ügy más ügyfelei. A lap megkérdezte a városvezetést, hogy miért nem közölték az egymilliós bírság tényét,  – amint választ kapunk, közzétesszük- írta a nol.hu.

Kapcsolódó anyagok:

Hibázott a debreceni városháza – egy ember repült

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás