Hirdetés

A spanyol Elecnor cég Brazíliában napenergetikai projektek létesítésébe fog. A fotovoltaikus beruházás értéke a 300 millió dollárt is elérheti, a létesítések pedig a brazíliai Piaui tartományt érintik majd. A napelemes rendszer 450 gigawattóra energia előállítására lesz képes évente, ami több mint 220 ezer háztartás energiaigényét biztosítja majd. A tartományban jelenleg egy olasz vállalat is épít fotovoltaikus erőművet.

Egyre nagyobb divat a megújuló energetikai rendszerek külföldi piacon történő értékesítése. Az iparágban aktív spanyol vállalatok más országokban keresnek létesítési lehetőségeket, ugyanis a hazai gazdasági viszonyok nem teremtenek megfelelő lehetőségeket a számukra.

A hatvan éve működő spanyol vállalat 40 országban érdekelt energetikai létesítésekben. A spanyol Elecnor jóvoltából épülő fotovoltaikus rendszereket támogató fejlesztések mértéke elérheti a 300 millió dollárt is.  Celeo Redes, az Elecnor helyi vezetője szerint 2019 második felére már elképzelhető, hogy át is adják az energiatermelő egységet, amely 450 gigawattóra elektromos energiát állít majd elő egy év leforgása alatt, ezzel több mint 220 ezer háztartás energiaellátását fedezve.

A smartinvest szerint a térségben alig egy hete az olasz Enel SpA energetikai vállalat kezdett építeni egy 292 megawattos, szintén napenergiát felhasználó erőművi egységet. Latin-Amerika legnépesebb országa alig egy éve 3,5 gigawattnyi napelemes kapacitást tervezett kiépíteni 2023-ig, azonban az új, januárban bejelentett terveik szerint már dupla ekkora, 7 gigawattos kapacitásról szóltak a tervek, amit 2024-ig szeretnének teljesíteni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás