A rovat kizárólagos támogatója

Az ombudsmanok által 2007-ben alapított Justitia Regnorum Fundamentum-díj kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozható. Az idei egyik díjazott Lukács András, az LMCS elnöke.

Ünnepélyes keretek között adta át tegnap Dr. Székely László, az alapvető jogok biztosa a 2017. évi Justitia Regnorum Fundamentum-díjakat Böjte Csaba ferences rendi szerzetesnek, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökének, Lukács Andrásnak, a Levegő Munkacsoport elnökének és Szarka László történésznek, MTA BTK Történettudományi Intézet kutatójának.

Az ombudsmanok által 2007-ben alapított díj kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozható azon személynek, aki az alapvető jogok, különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a nemzetiségi jogok, illetve a környezetvédelem terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, vagy jelentősen hozzájárult ilyen eredmény eléréséhez.

Lukács András érdemeit méltatva, a biztos kiemelte, hogy munkássága elválaszthatatlan az általa (is) alapított és lassan egy emberöltő óta vezetett Levegő Munkacsoporttól, így közvetve minden munkatársa is részese a mostani elismerésnek. Lukács András csapatmunka részese és irányítója, mégis elsősorban ő jeleníti meg a Levegő Munkacsoportot, hazánk egyik legnagyobb hagyományú és legmegbecsültebb környezetvédelmi civil szervezetét.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás