A rovat kizárólagos támogatója

A november 10-i Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján 1,5 milliárd forintot csoportosít át a kormány azonnali hatállyal a hulladékok elszállításának akadozása miatt kialakult kaotikus helyzet felszámolására. Nesze neked rezsicsökkentés.

A határozat értelmében a költségvetési közvetlen bevételei és kiadásai fejezeten belül az Átmeneti hulladék-közszolgáltatással kapcsolatos kiadások terhére 1,5 milliárd forint kerül át az Innovációs és Technológiai Minisztérium büdzséjébe, a hulladékgazdálkodási ideiglenes közszolgáltatás indokolt többletköltségei és kapcsolódó kártalanítása jogcímcsoport javára.

Az átcsoportosítással egy jelenleg 200 millió forinttal feltöltött kassza bővül ki 1,5 milliárddal, míg a másik, 2 milliárd forinttal induló keret apad le 500 millióra. A hulladékgazdálkodással kapcsolatos problémák hónapok óta ismertek, a szelektív hulladékgyűjtéssel, illetve a zöld hulladék begyűjtésével van a legtöbb gond, sokszor napokat, heteket késik a szolgáltató, illetve elszámolási viták is nehezítik a munkavégzést. Nem ez az első eset idén, hogy átcsoportosítást hajt végre a kormány a hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátására. október végi hír volt, hogy összesen 26,4 milliárd forintot különítettek el a szemétszállítási munkákra – írta az mfor.hu. 

Patkányok és szeméthegyek

Patkányok és szeméthegyek

A trafikmutyihoz hasonlóan a kormány lenyúlt egy teljes iparágat, mert jó bevételi forrást látott benne – csakhogy itt nagyobb baj lehet a pénzelvonásból és a szakmai alkalmatlanságból, mintha hiányzik a mentolos szofi.
A kormány maga is bevallja, hogy katasztrofális a helyzet a hulladékelszállításban, hiszen a katasztrófavédelem segítségét kéri. Mert bár természetesen a katasztrófavédelem feladata megszervezni a szemétszállítást katasztrófahelyzetben, de jelenleg ez nem valamiféle elháríthatatlan természeti csapás, hanem pusztán a kormányzati makacsság és az állami cég tehetetlensége miatt állt elő.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás