A rovat kizárólagos támogatója

Hadüzenet Kishantosnak – likvidálják az ökológiai gazdálkodás fellegvárát

Dátum: 2013. április 24.

Helyszín: Budapest, Paulay Ede u. 9.

Letölthető anyagok:

3

Ezúton értesítjük Önt, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet döntése alapján a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ 21 éves múltra visszatekintő, nemzetközi hírű Ökológiai Mintagazdasága 2013. november 1-től elveszíti területeit.

A német és magyar szakemberek által kormányközi együttműködés keretében megtervezett nemzetközi hírű mintagazdaság földjeit „szétszórják”, és „sóval hintik be” a helyét. A döntést megelőzően több európai ország nagykövetsége, és a biogazdálkodók európai szervezete (IFOAM EU Group) is kérte a Kormányt a Kishantosi Központ további működésének biztosítására – eredménytelenül…
A Kishantos ügyében meghozott döntés hadüzenet mindennek, amit a civil erőfeszítésekkel létrehozott Kishantosi Vidékfejlesztési Központ képvisel: a demokrácia, a fenntarthatóság, a fenntartható vidékfejlesztés, az ökológiai gazdálkodás, a természet és a társadalom értékeinek, a magyar társadalom jövőjét, biztonságát jelentő természeti erőforrások védelme.

Az NFA döntéséről, annak részleteiről és a döntés nyomán kialakult helyzetről a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetői, Ács Sándorné és Bolye Ferenc ügyvezetők sajtótájékoztatót tartanak.

Időpont: 2013. április 24. (szerda,) 11:00 óra
Helyszín: Paulay Terem 1061 Budapest, Paulay Ede u. 9.

A sajtótájékoztatón vendégeink lesznek:
Dr. Ángyán József – egyetemi tanár, országgyűlési képviselő
Ertsey Attila – az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja
Ifj. Dr. Zlinszky János – egyetemi docens, PPKE Jog és Államtudományi Kar
Hetzmann Róbert – a Váralja Szövetség elnöke

A sajtótájékoztató fő kérdései:

Hogyan illeszkedik ez a döntés a Nemzeti Vidékstratégiához és az NFA Törvényben meghatározott földbirtok-politikai irányelvekhez? Szolgálja-e a közérdeket?
Kik nyerték el a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság 21 éve bio módon – vegyszerek és műtrágyák nélkül – művelt földjeit?

A sajtótájékoztatóra szeretettel meghívjuk Önt és munkatársait! Kérjük, hogy részvételi szándékukat legkésőbb április 23-án 11.00 óráig jelezzék az alábbi elérhetőségek valamelyikén: kishantos@enternet.hu , vagy Tel: 30 5145 274, 30 3850 379, 25/506-020, Fax: 25/506-021!

Köszönettel és üdvözlettel:
Ács Sándorné

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás