A rovat kizárólagos támogatója

Milyen előremutató és problémás energia-projekteket támogatnak közpénzből Európában?

Dátum: 2013. november 08.

Helyszín: Budapest, Üllői út 91/b

Sajtómeghívó  a Milyen előremutató és problémás energia-projekteket támogatnak közpénzből Európában? és Új megoldási kísérletek az energiakérdésre: palagáz  háttérbeszélgetésekre.

A Magyar Természetvédők Szövetsége 2013. november 8-án újságírói ismeretterjesztő háttérbeszélgetést tart az európai közpénzekből finanszírozott „előremutató” illetve „problémás” energiaprojektekről és az utóbbi években felkapott, egyre nagyobb vitát kavaró nem-hagyományos fosszilis energiaforrás, a palagáz témakörében. A témák két blokkban kerülnek bemutatásra, melyekre külön is lehet jelentkezni.

A háttérbeszélgetések célja az újságírók tájékoztatása és háttéranyagok biztosítása az energiapolitika különféle aktualitásairól: Milyen „jó és rossz” energia-projekteket támogatnak, illetve terveznek támogatni közpénzből Európában? Honnan és mire megy pénz az energiabiztonság javításához európai és nemzetközi szinten? Lehet-e átmeneti energiaforrás a palagáz, kitermelésének milyen gazdasági-társadalmi-környezeti hatásai vannak, és ezek hogyan kezelhetők? Mi az USA-beli palagáz-fejlesztések tapasztalata Európa és Magyarország számára? Mi a jelenlegi helyzet, és mi várható itthon palagáz ügyben?

Időpont: 2013. november 8. péntek: 9.00-11.00
Helyszín: Magyar Természetvédők Szövetsége 1091 Budapest, Üllői út 91/b, III. em. 21., tárgyaló

Új megoldási kísérletek az energiakérdésre: palagáz

Részvételi szándékát kérjük legkésőbb 2013. november 4-ig jelezze a ladanyi.ildiko@mtvsz.hu e-mail címen!

A sajtóbeszélgetések célja az adott téma aktualitásának bemutatásán túl, hogy a Magyar Természetvédők Szövetsége szakértői hasznos segítséget nyújtsanak a téma széleskörű megismeréséhez, megvitatásához az újságírók számára, ill. hogy friss háttéranyagaink megkönnyítsék mindennapi munkájukat ebben a jövőnket meghatározó témakörben.

A háttérbeszélgetésre a témával foglalkozó vagy az iránt érdeklődő újságírókon túl szívesen látjuk a szerkesztőségek fiatal, pályájukat most kezdő munkatársait is.

Tisztelettel:
Ladányi-Benedikt Ildikó
kommunikációs munkatárs
Magyar Természetvédők Szövetsége
06/70-391-4764

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás