Hirdetés

A Fridays For Future Budapest és az Extinction Rebellion Magyarország közös eseményt szervezett, csatlakozva a világszerte megtartott akciónaphoz. “Célunk, hogy újra az ökológiai- és klímaválság valóságára irányítsuk a figyelmet. A klímaválságra nincs vakcina” felirattal üzentek az aktivisták.

A koronavírus-pandémia egy újabb ok és egy erős példa arra, hogy újra kell gondolnunk a társadalmunk és gazdaságunk pusztító, sérülékeny működését. Az ökológiai- és klímaválság továbbra is zajlik, és nem tehetünk annál rosszabbat, mint hogy a korábbi gazdaságot próbáljuk újjáépíteni. A válság egy lehetőség is arra, hogy másképpen folytassuk, és bűn elszalasztani ezt.” – írták közleményükben.

Az akció során az akvitisták a Szabadság-hídra függesztették ki “A klímaválságra nincs vakcina” szöveget, ezzel jelezve, hogy a jelenlegi helyzetben, hiába változott meg rengeteg ember élete, nem felejtkezhetünk meg róla, hogy az ökológia és klímaválság nem oldódik meg magától.

A klímaválságra nincs vakcina 2020.09.25. Szabadság – híd kép: Járdány Bence Greenpeace

A Fridays For Future Budapest aktivistáinak véleménye szerint: “Láttuk, hogy milyen súlyos következményekkel jár, ha elmegyünk a falig, és kényszerből cselekszünk. Az ökológiai- és klímaválság kezeléséhez azonnal el kell kezdenünk a változtatást: sokkal nagyobb önrendelkezéssel bíró, reziliens helyi közösségekre van szükségünk! Felhívjuk a figyelmet a lokalizáció és a decentralizáció fontosságára – csak így van esélyünk egymást segítve megküzdeni az egyre szélsőségesebb válsághelyzetekkel, és így tudjuk megvédeni a megmaradt természeti értékeket és a jövőnket.”

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás