Hirdetés

Az otthonosság érzéséhez a lakás egyes helyiségeiben a világítás sokat hozzátesz. A kicsi ablakkal rendelkező, netán ablak nélküli helyiségek megvilágítása még fontosabb. Érdemes ezért körültekintően megválasztania, milyen világítást, milyen lámpákat használ otthonában.

Válasszon megfelelő világítást otthonra!

Fontos, hogy nincs két egyforma lakás, nincs két egyforma helyiség, és a lakók ízlése, szükségletei is eltérőek. Minden bizonnyal mindenki a szépen, kellemesen megvilágított otthonra vágyik, hogy komfortosan érezze magát a saját kuckójában.

Egy jól megválasztott lámpa a komfortérzet mellett rengeteget meg is takaríthat havonta, illetve érdemes hosszú távú beruházásként tekinteni egy rendszer kiépítésére. Legyen funkcionalitásában megfelelő, érezze mellette jól magát az ember. 

Minden helyiség egyedi megvilágítást kíván

Ahhoz, hogy a megfelelő világítás mellett döntsünk, ismernünk kell a lakás adottságait, hogy mekkora a helyiség, hogy beszűrődik-e és milyen irányból a napsütés, hogy milyen funkciót tölt be. 

Nappali esetén a mennyezeti világítás a legfontosabb, mely nagyobb komfortérzetet biztosít, ha fényerő-szabályozóval ellátott. A konyha általában több szerepkörrel bír. Erős fényre van szükség a sütés-főzés idején, de egy meghitt vacsora alkalmával már elegendő csekélyebb, így érdemes több világítótesttel felszerelni. Megvilágítás szempontjából a két véglet a háló- és a fürdőszoba.

A hálóban a meleg fényre fókuszáljunk szabályozható fényerősségű mennyezeti lámpával, melyet olvasólámpával egészítsünk ki. A fürdőszobában pedig minél nagyobb hatékonyságú fényforrásra van szükség, a tükör környékére elhelyezett lámpa elengedhetetlen a páraálló mennyezeti lámpa mellett.

Napjainkban egy lámpát kiválasztani nehéz feladatnak tűnik. Rengeteg típus, forma, szín közül választhatunk. A döntését feltétlenül előzze meg a gondos tájékozódás, melyben segítséget nyújt a Ledkor.hu széles kínálata, ahol a lakás minden helyiségébe talál megfelelő terméket.

Beltéri és kültéri világítás

Akik a lakás mellett rendelkeznek egy kis terasszal vagy nagyobb kerttel, kocsibeállóval, bizonyára a tökéletes megoldást keresik a kültéri világítás kiépítése során, ahol más szempontokat is figyelembe kell venni a választásnál.

Hosszú távon gondolkodva és az energiatakarékosságot figyelembe véve mindenképp a LED izzóval ellátott lámpatestek kínálatában nézzünk körül. Előnyük a hosszú élettartam és a hagyományos izzókhoz képest a mérföldekkel kevesebb fogyasztás. 

A LED lámpák mellett a napelemes vagy mozgásérzékelős lámpa ideális választás a kültéri helyekre, amelyek között szintén nagy a választék, és még hangulatossá is varázsolhatja vele a ház tájékát. 

Gondolja át körültekintően az igényeit, és válassza az otthonának adottságaihoz mérten a legmegfelelőbb világítást az otthonosság érdekében!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás