Hirdetés
greenfo/MTI

Két, illegálisan röptetett drón zuhant természetvédelmi területre az USA-ban a Bolsa Chica természetvédelmi területen. Az úgynevezett pompás csérek valószínűleg ragadozó támadásának vélték a közeledő drónokat, ezért hagyták magukra fejvesztve a fészkeiket.

Tengeri madarak nagyjából háromezer tojást hagytak magára költés közben az amerikai Huntington Beach-en található Bolsa Chica rezervátumban, miután májusban két, illegálisan röptetett drón elijesztette őket, ráadásul az egyik mini helikopter a fészkeik közé csapódott.

Ezekben a napokban, amikor már a tojásból kikelő madárfiókáktól kellene hemzsegnie a San Diegótól északra fekvő fészkelőhelynek, most csak tojáshéjdarabok tarkítják a tájat. Melissa Loebl, a rezervátum igazgatója szerint soha ekkora tojáspusztulás nem történt még a rezervátumban, amely 100 ezer látogatót vonzott tavaly, a pandémia idején.

A sok látogató ugyanakkor több drónt, kutyát és biciklit is hozott magával, holott ezek mind tiltottak a védett területen. Az igazgató szerint főleg a póráz nélküli kutyák jelentenek veszélyt a félénk madarakra.  A Bolsa Chica természetvédelmi területen körülbelül 800 növény- és állatfaj él tartósan, vagy pihen meg vándorlás közben.

Nyitókép: mintegy 3000 pompás csértojást hagytak el a közelmúltban a Huntington Beach-i Bolsa Chica Ökológiai Rezervátum fészkelő szigetén, miután a területen egy tiltott drón lezuhant és elijesztette a szülőket.  Fotó a Hal- és Vadvédelmi Minisztérium.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás