Hirdetés

Helyreállt a rend azzal, hogy az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől idén február óta mintegy harminc embert küldtek el. A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint az elbocsátásokra azért volt szükség, hogy “új mentalitást, erkölcsi alapállást képviselő szervezet” jöhessen létre.

Idén közel harminc munkatárástól vált meg a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz (VM) tartozó OKTVF. A folyamat február 1-jén kezdődött, amikor felmentették a főfelügyelőség első emberét, Csepregi Istvánt. Ez az elbocsátás azért volt különös, mert a Pro Natura-díjas Csepregi a kormányváltás után, tavaly szeptember 2-án került a szervezet élére. A váltást azzal indokolta a tárca, hogy a volt vezető szakértelmére más területen lesz szükség. Az viszont nem mondták meg, hogy konkrétan hol. Csepregi, úgy tudjuk, azóta sem kapott állást a minisztérium intézményeinek valamelyikénél.

Csepregi felmentésével egy időben kellett távoznia az Illés Zoltán vezette környezetvédelmi államtitkárságához tartozó Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőjének is, akit szintén indoklás nélkül menesztettek. Bozó Lászlót február elején az a Dunkel Zoltán váltotta, akinek a felelősségét az öt halálos áldozatot követelő 2006. augusztus 20-ai események utáni vizsgálatok is felvetették.
RÉSZLETEK >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás