Hirdetés
(X)

Sajnos manapság már nem sokan tulajdonítanak nagy jelentőséget annak, hogy kádat vagy zuhanyt válasszanak a fürdőszobába. Az emberek sokszor csak később jönnek rá, hogy melyik mellett is kellett volna dönteniük.

Általában használat közben derül ki, hogy márpedig nagy szükség lett volna arra a bizonyos kádra. A terület természetesen később is átalakítható, de sok stressztől kíméljük meg magunkat, ha még időben körbejárjuk ezt a témát. Cikkünkben részletesen kifejtjük, hogy melyik milyen előnnyel is szolgálhat a család számára!

Kád vagy zuhany a jó választás?

A fürdőszoba rendkívül fontos helyiség az életünkben, hiszen itt kezdjük meg az adott napot és itt is fejezzük be azt. Reggelente fontos, hogy jól felszerelt legyen, hogy a szükséges holmikat pillanatok alatt megtalálhassuk. Senki sem szeret késni a munkahelyéről, így érdemes hangsúlyt fektetni a tárolókra is. Ezzel szemben este szeretünk itt kikapcsolódni és kipihenni a stresszes nap fáradalmait. Nincs is annál jobb érzés, amikor egy hosszú munkanapot követően kiélvezhetünk egy forró zuhanyt vagy egy habos fürdőt. 

Itt jön szembe velünk a kérdés, hogy a Mozaikkerámia kád vagy zuhany választékából rendeljük-e meg a kívánt darabot. Az előbbit kedvelők legfőbb szempontja, hogy itt lehetőség van zuhanyozni és fürdőt is venni. Szemben a kabinnal, ahol legtöbb esetben csak egy gyors tisztálkodást ejthetünk meg. Ezzel az érvvel persze felesleges is lenne vitába szállni, ám az is elmondható, hogy a kád nagyobb beruházás, mint egy zuhany kialakítása.

Érdemes azonban azt is megemlíteni, hogy manapság már ennek is vannak tágasabb modelljei. Egy kis méretű fürdőszobába tehát jobban beilleszthető egy kabin, ami nemcsak költséghatékonyabb, hanem praktikusabb is egyben.

Ki és miért kedveli a zuhanyokat?

A zuhanypártiak általában azzal indokolják a választásukat, hogy az sokkal környezetbarátabb, hiszen tusolás közben kevesebb vizet használunk el. Minden háztartásban máshogy működnek a dolgok, így nem árt kitapasztalni, hogy melyik családnak mi az, ami jobban beválhat. Ahol nincs kisgyermek, aki akár órákat is eltöltene a kádban, ott nem feltétlenül kell zuhany mellett dönteni.

Persze fontos szempont az is, hogy valaki mennyire szeret a kádban forró fürdőt venni. A szokások és a bent eltöltött idő ugyanis minden esetben egyénfüggő. 

Akkor mit is érdemes választani?

A döntés tehát nem túl egyszerű. Ha még mindig nem sikerült száz százalékos döntést hozni, akkor megoldás lehet az is, ha mind a kettőt beszereltetjük. Persze ez anyagilag is jóval megterhelőbb lehet, ráadásul nem minden fürdőszobában fér el kád és kabin is. Mutatós lehet mindegyik, így nem árt hosszas időt szentelni annak, hogy melyik mellett is tesszük le a voksunkat.

Költséghatékony lehet egy zuhanyfal vagy egy zuhanyparaván, amely esetében csak a lefolyót szükséges megfelelően kialakítani. Így még nyugodtan elfér egy kád is, ahol pedig a forró fürdőt kedvelők tisztálkodhatnak a nap végén.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás