Hirdetés

Hat berlini fiatal nem evett egy falatot sem augusztus vége óta, így próbálják elérni, hogy a kancellárjelöltek tárgyaljanak velük a klímaválságról. Követelik, hogy hozzanak létre egy civilekből álló bizottságot, ami összeállítaná a legsürgősebb intézkedések listáját.

Az akciót augusztus 30-án kezdték a Reichstag épülete előtt, mostanra kettejüket is kórházba kellett vinni. Egyikük három napja lett rosszul, de hamarosan kiengedték, és folytatta az éhségsztrjákot. Egy másik, 19 éves tüntető pedig ma ájult el, most is ápolják, írja a Deutsche Welle.

A kancellárjelöltek kérték, hogy fejezzék be a tiltakozást, de csak azt vállalták, hogy a választások után leülnek velük. A Greenpeace is aggódik: egyetértenek a fiatalok céljaival, de nem szeretnék, hogy kockára tegyék az életüket. Via 444.

Nálunk a Greenpeace Magyarország a választáson induló jelöltek programját értékelve a következőkre jutott: eddigi kormányzása alapján Orbán Viktor nem értette meg, kormányfőként mi lenne a feladata a klíma- és ökológiai válság elleni küzdelemben. De az előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltek eddigi vállalásai és nyilvánosságra hozott programjai sem elegendőek a jelenlegi helyzetben. RÉSZLETEK >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás