Hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) klíma- és energiaügyért felelős államtitkárságának klímapolitikai főosztályát 2012. május 14-től Lukács Ákos vezeti, akitől a szakterület megerősítését várják – közölte a minisztérium.

Az év eleji átszervezés során megüresedett főosztályvezetői helyre kinevezett Lukács Ákos korábban a Szent István Egyetem Klímagazdaságtani Elemző és Kutató Intézetének karbonpiaci és klímapolitikai szakértője volt.
Az NFM tájékoztatása szerint Lukács Ákos gazdasági agrármérnök egyetemi oklevelét a Szent István Egyetemen EU agrármenedzser és pénzügy-számvitel szakirányokon szerezte. Később tanulmányait speciális karbonpiaci tréningekkel, tanfolyamokkal egészítette ki, egyebek között az Imperial College Grantham Institute for Climate Change intézményének kurzusa keretében.

Szakmai ismereteit a Német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal (UBA) emisszió-kereskedelmi igazgatóságán mélyítette el a Német Szövetségi Környezetvédelmi Alapítvány (DBU) kutató ösztöndíjasaként. Az igazgatóságon a nemzetközi és hazai klímapolitika, a karbonpiac mechanizmusainak vizsgálatával és fejlődésével foglalkozott.

2009-től irányítása alatt jött létre a Szent István Egyetem Klímairodája, tagja volt az iroda működését felügyelő és az intézményi emisszió-csökkentés stratégiáját hirdető Egyetemi Klímatanácsnak is – ismertette az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás