A rovat kizárólagos támogatója

Márky-Zay Péter költse országszerte tízezer őshonos facsemete elültetésére a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) kampányszámláján maradt pénzt – javasolja Bóday Pál, a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki szerint ezzel a bukott miniszterelnök-jelölt a saját imidzsének, valamint a környezet, a természet és az állatvédelemnek is jót tenne.

Ha igaz az, hogy százmillió forintos nagyságrendű összegről van szó, akkor minden magyarországi településen három őshonos facsemetét is el lehetne ültetni abból a pénzből, ami az országgyűlési választások után a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) állampolgári adományaiból megmaradt, ezért arra kérjük Márky-Zay Pétert, hogy azt szétosztva az MMM megyei szervezeti között fordítsák hazánk fásítására – javasolja Bóday Pál.

A Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint

ha Márky-Zay kampánycélokra kívánja fordítani a pénzt, akkor méginkább helyes lenne ezt az összeget faültetésre fordítani, hiszen a faültetés környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem és teremtésvédelem is egyben, egy olyan kivétel nélkül mindenki számára szimpatikus cél, amely javíthatná a választásokon elbukott miniszterelnök-jelölt népszerűségét.

Mindez ráadásul rá is férne Márky-Zay úrra, hiszen – mint azt az országgyűlési választási kampány során a nyilvánosság előtt is többször kifejtettük – megdöbbentő volt számunkra, hogy az általa vezetett ellenzék programja egyetlen szót sem ejtett az állatok védelméről, és semmilyen kézzelfogható törekvést nem fogalmazott meg a természet védelmében, ami azt jelenti, hogy sok százezer, az állatok és a természet védelmére elsőrendű prioritásként tekintő választópolgárnak semmifajta pozitív üzenetet nem hordozott a miniszterelnök-jelölt kampánya – világított rá Bóday Pál.

Bóday Pál a Macskaárvaház Alapítvány elnöke és a friss adományok. kép Sarkadi Péter greenfo
– Ezért is lenne különösen szép és nemes gesztus, ha a szervezet számláján maradt kampánypénzt fásításra fordítaná – fogalmazott Bóday, hozzátéve: különösen most, hogy Márky-Zay új pártja – megfogalmazásuk szerint – szeretné magát népszerűvé tenni a “zöldek” körében.

Ha a napvilágra került és egyelőre nem cáfolt 100 millió forintos nagyságrendű összegből indulunk ki, akkor abból akár tízezer darab szépen iskolázott hárs, vagy kőriscsemetét lehetne elültetni Magyarország településein – Kápolnán mi is szívesen fogadnánk és gondoznánk néhányat – fogalmazott az állatvédő aktivista.

Bóday azt is elmondta: a kampány során több más állat- és természetvédő civil szervezettel együtt szerették volna megkeresni és természet, valamint állatvédelmi szakmai javaslataikat megfogalmazni Márky-Zay csapatának, de nem jártak sikerrel.
– Végül odáig elmentem, hogy egyik mentett kutyusunkkal, Ninával elmentünk Egerbe Márky-Zay előre meghirdetett nyilvános kampányeseményére, ahol végre élőszóban megkérdezhettem, miért nem foglalkozik az ellenzéki kampány állat- és természetvédelemmel.

Bóday Pál (mikrofonnal) és Márki-Zay Péter januári, egri kampányrendezvényén

A miniszterelnök-jelölt Szél Bernadetthez irányított, aki bár sms-ben többször megígérte az egyeztetés lehetőségét, végül még csak érdemi válaszra sem méltatott. Bóday elmondta: ötletével megkeresi az MMM Heves megyei vezetőit is, bízva abban, hogy ők is támogatják ezt az ökológiai gesztust.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás