Hirdetés

Ma 14 órakor ünnepélyes megnyitó keretében, megnyílik a győri Tükörben a Világ kiállítás, s ezzel kezdetét veszi A Fenntarthatóság Akadémiája című rendezvénysorozat is. A megnyitón „fair trade” biobüfé várja a kedves érdeklődőket.

A komoly gondolatok után 16 órától pedig az Alma zenekar teszi próbára a rekeszizmokat és vidám formában szó esik majd szelektálásról, szuperkukákról, szeretetről, barátságról! Az Élet Fája Nonprofit Közhasznú Kft. és az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. jóvoltából a győri ETO Parkban 5 héten keresztül látogatható a fenntarthatóság 500 négyzetméteres tárlata, mely új vízvédelmi elemmel is gazdagodott a közelgő Víz Világnapja tiszteletére.

Március 6-7 -én a Fenntartható Városok Országos Konferenciájával folytatódik a programsorozat. A rendezvény célja, hogy megvizsgálja Győr és más magyarországi városok és települések jövőjének lehetséges forgatókönyveit az európai és globális összefüggések tükrében. A szervezők tudatosítani szeretnék a résztvevőkben, hogy halaszthatatlan tennivalóink vannak a környezeti, társadalmi és gazdasági kérdésekben, városainkban, településeinken és az egész kontinensen.
A rendezvény előadói: Dr. Bartus Gábor, Dr. Hetesi Zsolt, Dr. Szigeti Cecília, Dr. Takács Dávid, Dr. Gyulai Iván.

Részletek és információk a rendezvényekről:

Tükörben a Világ kiállítás
Időpont: 2013. március 5 – április 12.
Helyszín: GYŐR, ETO PARK Élményközpont, I. emelet 9027 Győr, Nagysándor József utca 31.
Nyitva tartás: kedd-vasárnap: 9.00 – 18.00; hétfő: zárva.
A kiállítást az előzetes regisztrációt követően ingyenesen lehet megtekinteni, tárlatvezetőink pedig készséggel állnak rendelkezésre.
Csoportoknak regisztráció: www.okopack.hu/jelentkezes
06-30/734-79-67 tukorbenavilag@gmail.com

A kiállítás tavasszal Budapesten is megtekinthető lesz, az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központban 2013. április 16. és május 11. között.
 

További programok a Fenntarthatóság Akadémiája programkínálatából:
2013. március 18-21.: Fenntartható Integrál Fejlődés – Nemzetközi Üzleti Tréning
2013. március 22.: Víz Világnapja: Tiszta víz – Tiszta beszéd
2013. március 25-29.: A fenntartható építészet felé – konferencia
2013. április 6-7.: Oktatás a fenntartható emberi fejlődésért – Akkreditált Nemzetközi Oktatási Konferencia
Részletes információk, jelentkezés: www.fenntarthatosag.info

„A fenntartható társadalom nem érdekek, hanem értékek mentén építkezik. Felismeri, hogy a jó erkölcs, a helyes értékválasztás a társadalom legfőbb vagyona.”  (Dr. Gyulai Iván, ökológus)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás