Hirdetés

Mégsem lehet novembertől újra jelentkezni az ingyenmilliókkal kecsegtető napelem támogatásra, lefújták a pályázat második körét. Az újranyitás feltétele az uniós helyreállítási pénzek érkezése – írja Bank360.hu. A Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye a cinizmus magasiskolája.

Bank360 írta meg először, hogy Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára – aki a múlt héten bejelentette, most azt is közölte, hogy a korábbi kiírással ellentétben mégsem lehet novemberben jelentkezni a napelem pályázat újabb körére.

A TIM közleménye szerint tekintettel arra, hogy a kormány a hazai költségvetés terhére teljes mértékben előfinanszírozza és a Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervről szóló bizottsági megállapodásig biztosítja a szükséges forrásokat, a pályázat második szakaszáról az uniós támogatások felhasználásáról szóló hivatalos megállapodást követően születik döntés.

Aki ez alapján már elkezdett tervezni, kivitelezőt keresni, hogy felhasználja a 2,9 millió vagy akár 11,3 millió ingyen forintot jelentő támogatást – írja a portál, az most behúzhatja a féket. Hozzátéve, hogy aki még nem adta be az új rendszerének a hálózatba csatlakozásához szükséges engedélykérelmét, az mostantól csak saját felhasználásra termelhet áramot a napelemével. Mindezt a TIM azzal a címmel közölte, hogy “Tovább erősödik a magyar háztartások energiabiztonsága”.

Miért a napelemes környezettudatos, vagy afelé törekvő családokat szívatja a kormány?

A kormány szerint a hálózat ennyi, napelem által termelt energiát NEM TUD BEFOGADNI, ezért a betáplálás lehetőségét felfüggesztik – ez a jövőben napelemet telepítőkre és azokra vonatkozik, akik nem adtak be igényt. Ők a jövőben közvetlenül a saját háztartásukban használhatják fel az energiát, nem kell hozzá a szolgáltató engedélye, de akkumulátor igen- így nem éri meg a beruházás. Azonnal felmerülnek kérdések, amelyekre a témában érdekelt összes szereplő kíváncsi.
HMKE hibernáció = energetikai armageddon?

Kapcsolódó Telex cikk: Felfüggesztik a napelemes pályázat következő körét, miközben a kormány szerint tovább erősödik a magyar háztartások energiabiztonsága

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás