Hirdetés

A héten két fórumon is foglalkoztak a Normafa tervezett fejlesztésével: pénteken főleg támogatók konferenciáztak Pokorni Zoltánnal és Vincze P. Márton miniszteri megbízottal az élen, szombaton a tervet ellenző civilek tartottak fórumot, melyre Pokornit és Vinczét is meghívták,de ők nem jöttek el. A civilek indokolatlanul nagy beavatkozásnak látják a tervet, a helyiek fel vannak háborodva, a kormány titkolózik.

A terv támogatói közérdekként hivatkoznak a beruházásra, amely „kulturált körülményeket” hoz a „káosz és konfliktus” helyett. A civil fórumon szinte minden megszólaló egyetértett abban, hogy bár szinte teljesen átláthatatlan az elképzelés, valószínűleg teljesen konkrét beruházási tervekhez szabják hozzá a törvényeket, a tervet mégsem hozzák nyilvánosságra.

A környezetvédők kiemelték: az épített örökség megóvása, felújítása dicséretes, de a védett környezetbe való beavatkozásnak (hóágyúzás, felvonók, nyáribobpálya, rekortán futópálya) óriási ökológiai kockázata van. A területen sok védett faj él, többek között a Kárpát-medence utolsó csíkos boglárka populációja.

Ha október 26-án délután 3 után 23 fokos hőség van, hova akarunk sípályát építeni, ha már hó sem esik többé?

Tegnap az Ökopolisz Alapítvány szervezett civil fórumot a Normafáról. A résztvevők átláthatatlannak tartották a döntéshozási folyamatot, és konkrét beruházási terveket sejtenek a „budapesti közérdekként” eladott tervek mögött. Részletek >>>

 

Kapcsolódó anyagok:

Fák norma nélkül?

Elfogadta a Normafa Park fejlesztését lehetővé tevő törvényt az Országgyűlés

Népszavazás lesz a Normafa fejlesztéséről

A csíkos boglárka és társai

Műtrágyás hóágyú – síparadicsom 400 méteren. Vicc a Normafa beépítése

Likvidálná a Normafa természeti értékeit a tervezett beruházás

Fölösleges a Normafáról népszavazni

Az LMP aláírásgyűjtésbe kezdett a Normafáért

Tavaszra készül el a Normafa Natura 2000-es vizsgálata

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás