Hirdetés
LMP sajtóközlemény

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint a kormány által bevezetett bérletek azért rossz konstrukciók, mert nem lehet igénybe venni azokkal a városi közösségi közlekedési eszközöket, ami nem segíti a közösségi közlekedésre való átállást.

Tarnai Richárd főispán szerint óriási előrelépés a vármegyei és országos havi bérlet bevezetése, ugyanakkor e optimizmus a valósággal nagyon csekély mértékben találkozik. Ugyanis a klímabérlet elsődleges szerepe az, hogy legyen olcsó, és az embereknek megjöjjön a kedve az autókat hátrahagyni és a közösségi közlekedést használni. A teljes árú vármegyebérlet 9450 forintos áron lesz kapható, az országbérletért pedig 18 900 forintot kell fizetni.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártjának klímabérlete 5 ezer forint lenne, és azzal használni lehetne az összes tömegközlekedési eszközt.

A kormány által bevezetett bérlet használata a gyakorlatban azt jelent, hogy ha valaki például Székesfehérváron él, de Budapesten dolgozik, akkor havonta ki kell fizetnie az országbérletet 18,900 forintért, a BKK bérletet 9,500 forintért és a fehérvári bérletet is 7,000 forintért. Így összesen 35,400 forintjába kerül a havi közlekedése.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja elvárja a kormánytól, hogy korrigálja az országos, és a megyei bérleteket úgy, hogy azok érvényesek legyenek a városi közösségi közlekedésre is, és állapítsanak meg egy jóval kedvezőbb árat, mert csak így érhetjük el, hogy kevesebben válasszák az autót.

LMP sajtóközlemény

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás