Hirdetés

Újabb remek ingatlan bizniszt sikerült nyélbe ütnie a kerületnek: 100 millió forintért adott el az önkormányzat összességében 1327 m2 Rácz Aladár út menti területet az ártalmatlannak tűnő MEL36 Kft.-nek, ami mögött viszont végső tulajdonosként olyan NER-es nagyágyúk bukkannak fel az Opten szerint, mint Szivek Norbert és Komonczi Zsolt Csaba, illetve utóbbi egyik rokona.Miközben az ország egyik legdrágább területén nyilván jóval többet ér egy ekkora telek.
A terület, bár laikusoknak ránézésre erdőnek tűnhet, hivatalosan nem az, hanem – önkormányzatnak hála – beépíthető lakóövezet, a szokásos környékbeli lakóövezetéknél nagyobb, 25%-os beépíthetőséggel és mindössze 40 százalék zöldfelületnek kell maradnia egy esetleges építkezés után.
A Pokorni Zoltán vezette fideszes önkormányzat persze kezdeményezhette volna, hogy legyen hivatalosan is erdő ez a rész (amit most eladtak), ha már a gyakorlatban azzá vált az évek során, de ők inkább az értékesítés mellett döntöttek.

A MEL36-nak eddig egy 3618 m2-es telke volt itt, ez nőtt meg most az üzlettel 4945 m2-re.
Szivek Norbert nem csak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt irányította 2015 és 2018 közt, hanem, mint az Átlátszó írja:
Szivek valaha ingatlanokban utazott, offshore-ozott, az ingatlanprojekteit pedig úgy megfinanszíroztatta, hogy a fal adja a másikat. Ebben partnere volt a fentebb már bemutatott Komonczi Zsolt. A kettejük fémjelezte kemény maghoz lazán kapcsolódik az utóbb (más ügyben) csalásért elítélt egykori labdarúgó klubtulajdonos Tolnai Sándor is. A hitelválságban ezek a kölcsönök jórészt bedőltek. Akadnak projektek, amelyek viszont működni látszanak, például a Várda Drink úgynevezett reorganizációja lehetett Szivek referenciamunkája Kisvárdán, aminek nyomán szárnyai alá vette Seszták László, akinek mentoráltjaként emlegetik.

Szivek szintet lépett ingatlanozásban is, amikor az évek során közel került a Tiborcz-féle csapathoz. Együtt vezénylik például az utóbbi idők egyik legértékesebb belvárosi fejlesztését, a Mahart-székház tömbjének luxusszállodává alakítását.
A valahai kedves, okos jogászember – ahogy ismerői látták korábban – a sikerszéria nyomán hátrányára változott. A sokfelé emlegetett kocsmai duhajkodásra nem került ugyan bizonyíték egyelőre, arra azonban igen, hogyan tárgyalt az MNV alá tartozó egyik céggel. A Magyar Nemzet hangfelvétele szerint megalázó arroganciával, ráadásul jogsértésre (kartellezésre) noszogatta volna a cégvezetőt. Ehhez képest valóban apróbb stikli, hogy már MNV-vezérként százmilliókkal rövidítette meg az államot, amikor a tőzsdei Enefi részvényeire spekulált. Méghozzá arra a pakkra, ami a NER által einstandolt magánnyugdíj-vagyonból származott.

A nyitóképen pirossal határolt rész az ingatlan új, a vásárlással megnövekedett területét mutatja.


Az ingatlan amúgy épp amellett a rész mellett fekszik, ami egyelőre nem lakóövezet, de az önkormányzat nem régiben akarta azzá minősíttetni. Pokorni Zoltán előterjesztését a XII. kerületi fideszes többség meg mondjuk a DK is megszavazta, de egyelőre nem merték benyújtani a Fővároshoz, akinek még szintén rá kéne bólintania a dologra – írta a Kétfarku Kutya Párt korábban.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás