Hirdetés

Újabb botrányos kormányzati hazugság lepleződött le Kishantos ügyében. Több, mint egy év után lehullott a lepel a rejtélyes sorsú Kishantosi földek ügyéről.

Több, mint egy év után lehullott a lepel a rejtélyes sorsú Kishantosi földek ügyéről.  A Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság földjeire kiírt 10 pályázatból az NFA kettőt visszavont még 2013. januárjában. Fazekas Sándor miniszter úgy nyilatkozott, hogy ezeket a földeket a Seregélyesi Mezőgazdasági Szakiskola kapja meg a biogazdálkodás oktatása céljából.  A seregélyesi iskola azonban nem kapta meg ezeket a földeket… Az NFA több mint egy évig lebegtette a státuszukat. A mellékelt földhivatali dokumentum szerint néhány hónapra a Kishantostól 45 km-re levő Velencei Szakközépiskola kapta meg, de október közepe óta senki nincs bejegyezve a Földhivatalban földhasználóként… Kishantos földhasználati lap (430 KB pdf.)

Ennek ellenére 2014. november 15-én szombaton az elhíresült traktoros "Pityu" megkezdte a terület művelését…  Ő az, akit az ordenáré módon üvöltöző Szőnyegi Tamás kiszállított a traktorból a május 8-án készült filmen: "Ha meglátlak a földemen, agyoncsaplak"

Fontos tudni, hogy 2014. május 8-án már volt két elsőfokú ítélet a kishantosi földek birtokvédelmi ügyeiben a Székesfehérvári Járásbíróságon – mindkettő azt mondta ki, hogy a Kishantosi Nonprofit Kft van. birtokon belül. Erről próbáltuk Pityut és Szőnyegi Tamást tájékoztatni. Ez az eset is egyik példája volt annak, hogy a kishantosi földek "nyertesei" valamiért úgy gondolják, hogy a törvények rájuk nem vonatkoznak.  Most szombaton a kiérkező rendőrök kérdésére "Pityu" azt mondta, hogy Szőnyegi Tamás bízta meg… 
Szőnyegi Tamás volt az a "nyertes" is, aki úgy permetezett totális gyomirtószert (Glifozátot) ez év szeptemberében a 22 éve bio módon művelt BIOSUISSE minősítésű területekre, hogy a lakóházba, a biokertekre egyaránt jutott

Nos hát ezek szerint ő fogja a kishantosiak helyett a biogazdálkodást oktatni…

Szőnyegi Tamás amolyan Jolly Joker az NFA tarsolyában. Ez a láthatóan mindenre képes ember műveli a botrányos és törvénytelen módon pályázatot nyert Salgótarjánból a pályázat meghirdetése után Vizi Dániel által áttelepített építési vállalkozás, a Mező Vidék Bt. által "nyert földet is.

Fazekas Sándor miniszter 2013. október 28-án kelt írásos nyilatkozata a Parlament honlapján:
"Kishantos esetében összesen 10 birtoktest került kialakításra, ebből együttesen 20 ha-t kitevő 2 birtoktestet a pályáztatásból visszavont az NFA azzal határozott céllal, hogy azt a pályáztatás után a földhiányos Seregélyesi Mezőgazdasági Szakiskolának adja vagyonkezelésbe, kimondottan a biogazdálkodás folytatása és annak oktatása céljából."

2014. november 17.
Ács Sándorné
ügyvezető Kishantos

Kapcsolódó anyagok:

Folytatódik Kishantos ellen a törvénytelenségek sora

Tovább húzódik Kishantos ügye – egy éve vették el a biogazdaság földjeit

Greenpeace bizonyítékok a kishantosi vegyszerezésről

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás