Hirdetés
Forrás: 24.hu

Őrizetbe vette ma a rendőrség Londonban az ismert klímaaktivistát, Greta Thunberget – jelentette a Reuters hírügynökség. Erre a szemtanúk szerint azután került sor, hogy a városközpontban egy olaj- és gázipari vállalatok elleni tüntetésen felszólalt.

Nem ez az első eset az idén: az aktivistát 2023-ban már Svédországban, Norvégiában és Németországban is őrizetbe vette a rendőrség, illetve eltávolították tüntetésekről is. A londoni rendőrség Thunberg őrizetbe vételének körülményeiről egyelőre nem adott tájékoztatást a hírügynökségnek.

A Greenpeace tájékoztatása szerint két aktivistájuk mászta meg a londoni Mayfair negyedben található Hotel Intercontinental épületét, és egy óriási transzparenst helyeztek el a főbejárat fölé  – ezzel az épületben tárgyaló olaj- és gázipari vezetők, például a Shell vezérigazgatója, Wael Sawan jelenléte ellen tiltakoztak.

A szervezet szerint a helyszínen több száz klímatüntető gyűlt össze, hogy a fosszilis energiaipar klímapolitikára gyakorolt befolyása ellen tiltakozzanak. A tüntetők a beszámolók szerint többek között elállták a bejáratokat, és akadályozták a küldöttek bejutását.

Nyitókép: REUTERS / Toby Melville

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás