Hirdetés

A Jane Goodall Intézetek világszerte megpróbálják felhívni az emberek figyelmét a legközelebbi rokonaink, a csimpánzok helyzetére. Ugyanakkor az önzetlen támogatók csimpánz örökbefogadás által támogatják a Tchimpounga menhelyet.

Az örökbefogadás mellett szükség van egyéni akciókra, amik más érdeklődési körrel rendelkező embereket is bevonzhatnak az Intézet köreibe, és közelebb hozhatják a két főemlős fajt egymáshoz. Idén júliusban fogalmazódott meg bennünk az ötlet, hogy újra elindítsuk az önkénteseinkből álló futócsapatunkat. Ezért kerestünk egy olyan versenyt, amin váltócsapatok is indulhatnak. Így esett a választásunk az NN Family Run-ra, amin félmaratoni céges váltóban el is indultunk.


RUN4CHIMP’S, avagy Dobj egy banánt Mambou-nak

Jelképesen kiválasztottunk egy árva csimpánzt a menhelyről, Mambou-t, hogy rajta keresztül megszemélyesítsük a több mint 150 árvát. A jóügyekért.hu adományoldalon indítottunk egy kampányt Mambou ( Rosszcsont ) éves banánadagjára valójának összegyűjtésére. A belga Jane Goodall Intézet RUN4CHIMP’S futócsapatának köszönhetjük a nevet és a grafikát,így a határokon átnyúló összefogás is létrejött. Összeállt a csapatunk, volt motiváció, így a siker se maradhatott el ! A félmaratoni váltófutás az 56-osok teréről indult, és a Városligetben kellett 7x3km-t megtenni.

A csapatunk 3 főből állt, és a legjobban futó Beda Szabolcs önkéntesünkre bíztuk a 9 km-es nagyobb falatot. Kádár András társelnökünk, és Sáfián Attila lelkes önkéntesünk 6-6 km-es távot vállalt be, amit váltakozva 3-3 kilométerenként „sprinteltek” végig. Olyan vehemenciával estek a távnak, hogy a többi 29 csapatnak esélye sem volt. Végig tudták növelni az előnyüket, ami a végére 17 percre nőtt az utánuk befutó MTVA csapata előtt.



Az első helyet magabiztosan bezsebeltük !

Az MTVA csapatából a Kosssuth rádió munkatársa Náray Balázs meg is interjúvolt minket, persze nem futás közben, hanem már a célban. Így elmondhatjuk, hogy sikeresen eljuttathattuk az üzenetünket az emberekhez, ami az eredeti tervünk volt. Mambou banánadagjára valónak a teljes összegét még nem sikerült összegyűjtenünk, de még nem zártuk le a kampányt ! Köszönjük az eddigi támogatóinknak a segítséget, önzetlen adományozóinknak a banánra valót, és a lelkes szurkolócsapatunknak, hogy kitartottak a verseny végéig. Mert az összefogás ereje bármire képes.
Ha egy cél érdekében mindent megmozgatunk, sikerülni fog azt meg is valósítani !

Dr Jane Goodall 2 mondata jut eszembe ezzel a történettel kapcsolatban : „ Minden egyes cselekedet számít ! , és „Az apátia a legnagyobb ellenségünk ! „- írta a hazai Jane Goodall Intézet.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás