Hirdetés

Volt államtitkár igazgatja Áder János alapítványát, ami évi másfél milliárdot kap a kormánytól. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány egy bérelt irodában működik, és öt főt foglalkoztat.

Évi másfél milliárd forintból gazdálkodhat az az alapítvány, amelyet a köztársasági elnök alapított és a volt államtitkár, Csepreghy Nándor (senkit sem hagyunk az út szélén) igazgat – tudta meg az RTL Híradó.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 2018-ban először csaknem fél milliárdos, majd újabb másfél milliárdos támogatást kapott a kormánytól. Ez a Miniszterelnökség nyilvánosságra hozott szerződéseiből derült ki.

 


 

Közpénzből tömték ki Áder János alapítványát

Közpénzből tömték ki Áder János alapítványát

„Egyszeri jelleggel” csaknem 500 millió forintot utalt ki a kormány az idei rendkívüli tartalékból a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnak, és elrendelte, hogy a jövő évtől évi másfél milliárd álljon rendelkezésre erre a célra – írtuk 2018. október 18-án

Méghozzá azért, mert „fontosnak tartja és támogatja a magyar társadalom környezeti problémákkal szembeni érzékenységének növelését, a klímaváltozással szembeni fellépéssel kapcsolatos elkötelezettség kialakítását célul kitűző Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tevékenységét”.


 

 

 

Az alapítványtól azt írták: céljuk a társadalom érzékenyebbé tétele a környezeti és fenntarthatósági problémákkal szemben, nemzetközi szaktekintélyek műveinek publikálását tervezik, és a témában konferenciákat is szerveznek majd. Gazdasági működéssel kapcsolatos kérdésekre nem válaszoltak, csak annyit írtak, hogy egy bérelt irodában működik, és öt főt foglalkoztat, ha pedig szükséges, neves kutatókat is bevonnak.

 

A kormány válaszában azt írta a Híradónak, azért támogatják az alapítványt, mert kiemelten fontosnak tartják a környezetvédelemmel és a klímaváltozással kapcsolatos ismeretek oktatását és a társadalom környezettudatosságának fejlesztését. (via HVG)

Kapcsolódó anyagok:

Klímavédelmi alapítványt hozott létre Áder János

Áder: nincs kormánypárti vagy ellenzéki klímaváltozás

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás