Így nem lett Áder valóban zöld elnök

2022. május 10.

Hírek

A 10 év után most lejárt mandátumú köztársasági elnök rajzversenyekkel ment neki a klímaváltozásnak. A történelem leginkább ” bólogató Jánosként” fog rá emlékezni, aki gyáva volt gazdájának ellentmondani. Vajon mit szólnak majd az unokái, amikor nem tudnak a nagy tavainkban fürdeni?

Áder és az engedély nélküli kútfúrás időzített bombája

2022. május 8.

Hírek

Újra megjelent a parlament honlapján a törvényjavaslat, ami a legnagyobb konfliktust okozta Áder János és a kormány között. A kútfúrások megkönnyítéséről szóló törvénymódosítás automatikusan került a parlament honlapjára, de a probléma adott: a WWF szakértője szerint az engedély nélküli kútlétesítés egy időzített bomba. Áder János leköszönő köztársasági elnök nagyon ritkán kifogásolta a kormány álláspontját elnökségének… Tovább »

Nyílt levél Áder Jánosnak a Fertő tavi podcastja miatt

2022. április 26.

Hírek

Az eddig magát zöldnek láttató Áder János tegnapi podcastjában védelmébe vette a Fertő tavi természetromboló beruházást. A  zöld szempontból is kiábrándító beszélgetésre ma reagált a köztársasági elnöknek írt levelében Kun Zoltán, a Fertő tó Barátai Egyesület titkára.

Búcsúzóul ismét jól kitömték Áder “falzöld” alapítványát

2022. március 12.

Hírek

Szép búcsúajándékot kapott Orbán Viktor marionett figurája, a mindent aláíró Áder János köztársasági elnök március 10-én, mielőtt megválasztották az utódját, Novák Katalint. Az állam csatlakozik Áder János klímavédelmi alapítványához, mely így minimum 600 millió forint közpénzzel hízik.

Áder újabb ötmilliárdért festhet zöldre

2022. február 11.

Hírek

Áder János Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványának ötmilliárd, a leégett szentesi sportcsarnokra 78 millió forintot ad a kormány. Mindkét összegre ráütötték a vissza nem térítendő pecsétet is. Január elején égett le a szentesi sportcsarnok, a kormány pedig nem hagyja támogatás nélkül a várost: „funkcióinak átmeneti biztosítására szolgáló létesítmény telepítésére és üzemeltetésére külön pályázat és kérelem benyújtása… Tovább »

Áder, és az ő vagyonnyilatkozata

2022. február 1.

Hírek

A jelenlegi szabályok szerint az utolsó elnöki vagyonnyilatkozatát adta le tegnap este Áder János, aki menet közben jött rá, hogy nem mutat jól két autó egy “nagy zöld” klímaelnök vagyonbevallásában. Semmi gond, lesz miből csalit venni.

Áder elmúlt tíz éve

2021. december 31.

Hírek

Köztársasági elnökként utolsó évbúcsúztató-évköszöntő beszédét tartja ma Áder János. Amivel nem az az igazi a baj, hogy az előző kilencből egyetlen önálló gondolatot sem tudnánk felidézni. Hanem az, hogy ugyanez igaz az immár tizedik éve tartó elnöki időszakra is. Pedig az utolsó beszédnél nincs jobb alkalom a számvetésre.