Áder podcast – Zöld smoncák századjára

2024. május 27.

blog

Nem is vitás, hogy nem tartom sokra a politika-vezérelt hírgyártót. A képmutatás minden formája riaszt. A Fidesz-KDNP egykori vezetéséből zöld múltja csak Illés Zoltánnak van, de őt államtitkárként simán félreállították. Fazekas Sándor (a Nagy Megtekintő) volt ennek az ügyintézője. Fazekas felvállalta a magyar természet- és környezet ügyét úgy, hogy leépítette azt. Pipa, megoldva. Nagy István… Tovább »

Akkumulátorgyári tájkép VII. – Következtetések (No14)

2024. május 22.

blog

Nem szeretnék a hazai akkumulátorgyártási ambíciók evolúciójával foglalkozni. Azzal sem, hogy ez dél-koreai vagy kínai barátaink fejéből pattant ki. Rengeteg napilapi cikk van, amelyek ezt taglalják. Kinek az emberei hová utaztak és kikkel tárgyaltak. Érdekesebb lenne persze ki és milyen kényszer hatása alatt bízta meg őket ezzel a feladattal. Szakember a vezetőnégyesben Palkovics László volt.

Akkumulátorgyári tájkép I. – (Mes)e-autó (No8)

2024. május 5.

blog

Az akkumulátorgyárakról szóló sorozatom célja, hogy az elektromos autók problematikájának 22-es csapdaszerűségére egyszerűen rávilágítsak. Ma kétféle végletes álláspontról olvashatunk és ezek politikai hívei egymást győzködik. Érdemes már az elején megjegyezni, hogy a környezetegészségügy nem a politológiai tudományok része, hanem a természettudományoké, s benne a környezetanalitika, ökotoxikológia és egészségtudományok szava a mérvadó. Mások csupán gazdasági érdekeket… Tovább »

Tanári Ösztöndíjprogramot hirdet Áder János alapítványa

2024. február 10.

Hírek

Zöld Föld néven tanári ösztöndíjprogramot hirdet a fenntarthatóságra nevelés témakörben a sok-sok közpénz milliárdból kitömött, “nemzeti zöldrefestő” Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a 2023/2024-es tanév tavaszi félévére.

Áder szerint semmi értelme klímakonferenciázni

2023. december 14.

Hírek

„A környezet romlásának folyamata már nem visszafordítható, ezért a következő évtizedek kulcsa az alkalmazkodás lesz” – ijesztett rá az előadását hallgató tanulókra Áder János a budapesti Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnáziumban tegnap.

Mese a klímahisztériáról

2023. november 29.

Hírek

A kekvaként működő, 2016-ban alakult, 21 fős Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (7220 társadalomtudományi, humán kutatás, fejlesztés) kapja a hazai természet- és környezetvédelmi civilszervezetek pénzének meghatározó részét.

A fenntartható kamu – Körkörösné, aranyvirág,/ Ide a legjobbik borát…

2023. október 25.

Hírek

Itt a smonca, hol a smonca. Politikusok mutatják be. Ma még nem tiltott játék. Most itt hesszelünk azért neki. Mesügék nem vagyunk. Reméljük mindezt a robotok nem szúrják ki és nem kapunk felszólítást, mint minap, hogy törlik az FB-lapot, mert a közösségi elveket sértettünk.

Azonnal fejezze be Áder János a környezetpusztító akkumulátorgyárak zöldre festését!

2023. október 12.

Hírek

Áder reális zöldségei – Gyógyír az akkumulátoripari szennyvízre. Vajon miként lesz MTI hír, hogy Áder János korábbi köztársasági elnök debreceni középiskolásoknak tart előadást? Szakembereknek merne? Micsoda kamu környezetvédő a mi nyugállományú horgászunk, a víz olthatatlan szerelmese. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja Ádert, hogy fejezze be a környezetszennyező akkumulátorgyárak zöldre festését, mindezt ráadásul közpénzből,… Tovább »

kÁder Jani és a digitalizált agrárium – Az alapítvány területfoglalása

2023. szeptember 13.

Hírek

A Kék Bolygó Alapítvány (Áder podcastol, a hozzá tartozó narancssárga Greendex világgá kiabálja – tökéletes konstrukció) a környezetvédelem után az agráriumot is felfedezte magának. Semmi vész Janink csornai gyerek; a határmenti helység kalapácsa.  Százmilliókat költhet saját zöldrefestésére Áder klímavédelmi alapítványa.

Százmilliókat költhet saját zöldrefestésére Áder János klímavédelmi alapítványa

2023. szeptember 1.

Hírek

Valóban aktuálisak a klímavédelem és a fenntarthatóság kérdései, hiszen egyre-másra jelentik be újabb és újabb akkumulátorgyárak létrehozását. Egyet pedig nemrégiben be is zártak, igaz, egyelőre csak ideiglenesen. A kommunikációs kampány azonban valószínűleg nem ezeket az ügyeket, hanem az őszi fenntarthatósági expót, a Planet Budapestet reklámozza majd. Ismerős üzletember cégei nyerték el/ nyelték le a közpénzt.