Ötből négy vásárló megnézi az energiacímkét

2021. július 9.

Hírek

A háztartási gépeket vásárlók több, mint négyötöde figyelembe veszi az eszközökön található energiacímkét – többek között erre világított rá az Állami Számvevőszék legfrissebb ellenőrzése.

Kaotikusan folytak el a parlagfű elleni védekezés pénzei

2017. május 29.

Hírek

Nem működött eredményesen a parlagfű elleni védekezés rendszere 2013 és 2015 között – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése. Hektáronként közel egymillió gyomszabályozási eszközök beszerzésére- eredménytelenül.

Eredményes-e a parlagfű elleni védekezés?

2017. május 29.

Helyszín: Budapest, V. Apáczai Csere János u. 10.

Sajtótájékoztatók

Tisztelettel meghívom az Állami Számvevőszék EREDMÉNYES-E A PARLAGFŰ ELLENI VÉDEKEZÉS? című sajtótájékoztatójára A sajtótájékoztató témája: Az ÁSZ nyilvánosságra hozza a parlagfű elleni védekezés rendszerének ellenőrzéséről szóló jelentését.

Így gazdálkodtunk a szén-dioxid kvótákkal az ÁSZ szerint

2016. október 2.

Hírek

Az Állami Számvevőszék befejezte a CO2 kvótákkal való gazdálkodás ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a gazdálkodásban érintett, ellenőrzött szervezetek szabályozottsága megfelelt a jogszabályoknak, de vannak egyéb hiányosságok.

A rezsi nem politikai, hanem közgazdasági kérdés

2014. január 8.

Hírek

A rezsi nem politikai, hanem közgazdasági kérdés, a közszolgáltatást végző cégek méltányos árainak kiszámolása pedig a jól elszámolt önköltségen alapul – jelentette ki Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ellenőrzésének eredményeit összegző tájékoztatón.

33 millió kilométerenként bicikliutakra

2013. június 15.

Hírek

Használhatatlan bicikliutak is épültek az EU pénzéből – összesen 50 milliárd forintért. Több hónapos titkolózás után májusban nyilvánosságra hozta a 2007 és 2013 közötti kerékpáros közlekedésfejlesztésekről szóló jelentését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Értékmegőrzés – a nemzeti parkok ellenőrzése

2012. november 30.

Hírek

Négy nemzeti park igazgatóságának eredményességét, működésük hatékonyságát, és a kezelésükben lévő vagyonelemek hasznosítását vizsgálta helyszíni ellenőrzése során az Állami Számvevőszék. Az igazgatóságok működési kiadásai – a kiadáscsökkentő intézkedések hatására – 2011-re 10,8 százalékkal csökkentek.

ÁSZ: hulladékszállítmányok anomáliái

2012. május 24.

Hírek

Nem volt megfelelő az országhatárt átlépő hulladékszállítmányok ellenőrzése, emiatt illegális szállítmányok is érkezhettek Magyarországra az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által vizsgált időszakban, 2008-2010 között – mondta Domokos László, az ÁSZ elnöke.

ÁSZ-vizsgálat a légszennyezés és a klímapolitika területén

2011. október 10.

Hírek

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítása szerint – amelyet a légszennyezés és a klímapolitika területén végzett, a 2004-2010 közötti időszakot vizsgálva – Magyarország teljesítette az EU-irányelvekben megfogalmazott előírásokat, nemzetközi kötelezettségeit a légszennyezés csökkentése és a klímavédelem területén – jelentette ki Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke.