Eltűnőben az osztrák gleccserek

2024. április 8.

Hírek

Fél évszázadon belül eltűnnek a gleccserek Ausztria hegyvidékéről. Az Osztrák Alpesi Klub mérései 93 gleccser gyors zsugorodását mutatják az elmúlt 3 évben – írja az Euronews.

Állatvédelem: 100 év lemaradásban Ausztriától

2023. november 13.

Hírek

Bár az állatvédelem minőségében legalább száz év a lemaradásunk, az állatok védelme iránti eltökéltségben versenyben vagyunk az osztrák állatvédőkkel. Az ausztriai Wels állatmenhelyével került baráti kapcsolatba a Macskaárvaház és a Szurkolók.

A zöld jövőhöz zöld oktatás kell – íme a jövő szakmái a Bécsi Gazdasági Kamara szerint

2023. október 17.

Hírek

Miközben Magyarország ázsia akkuösszeszerelő gyarmattá válik, Ausztriában a jövőben előtérbe kerülnek azok a szakmák, amelyek hozzájárulnak egy fenntartható világ kialakításához és segítik a függetlenedést a fosszilis energiahordozóktól. Így egyre több elektronikai technikusra, épületgépészre és speditőrre lesz szükség az elkövetkező években.

Rekordösszeggel, 28 millió euróval támogatja az osztrák állam a bécsi kerékpáros fejlesztéseket

2023. augusztus 3.

Hírek

Több mint ötven projekt, 20 kilométernyi új kerékpárút – ambíciózus célokat tűzött ki magának az osztrák főváros idénre. Az osztrák állam pedig eddig soha nem látott mértékben, 28 millió euróval támogatja a megvalósításukat. Lesz bringaút a belvárostól Alsó-Ausztriáig az ingázóknak, kétirányú kerékpárút Donaustadtban és sok-sok zöld a bicikliutak mentén.

Ne dobd el, javíttasd meg! Sikeres az osztrák program

2023. április 30.

Hírek

Az elektromos hulladék minimalizálására törekszik Ausztria: nagy sikere van az egy éve indított kezdeményezésnek, amely arra ösztönzi a lakosságot, hogy lecserélés helyett javíttassák meg elromlott elektronikai cikkeiket. Eddig 250 ezer mobiltelefont javítottak meg.