Palkovics újabb ígérete: 10 éven belül környezetkímélőre cserélik az összes buszt

2022. szeptember 15.

Hírek

A tervek szerint 10 éven belül magas technológiai színvonalú, a környezetet kisebb mértékben terhelő, hazai gyártású autóbuszokra cserélik a magyarországi autóbusz-állományt – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a Credobus Econell 18 Next hazai fejlesztésű csuklós autóbusz mai budapesti bemutatóján.

Egyelőre csak kirakatpolitika az új buszstratégia

2019. szeptember 25.

Hírek

A kormány koncepciója alapján a jövőben teljesen egységessé válhat a helyi közösségi közlekedés finanszírozása. 3 év múlva már kizárólag elektromos meghajtású buszokat szerezhetnek be támogatással az állami társaságok és az önkormányzatok – derült ki a Magyar Közlönyben megjelent buszstratégiából. Az elvárások és a hazai kapacitások még köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Stadionok helyett egészséges fővárost!

2019. május 24.

Hírek

A régi dízel buszok nagymértékben hozzájárulnak az egészségünkre káros fővárosi levegőhöz. Jelentős nitrogén-dioxid-szennyezettséget mért a Greenpeace a buszmegállókban.

Új fogyasztási korlátokat javasol Amerika

2015. július 6.

Hírek

Miközben az Európai Unió egyelőre csak “adatokat gyűjt” ahhoz, hogy korlátozza a személygépkocsikhoz hasonlóan a kamionok, teherautók, autóbuszok CO2-kibocsátását, Japánban, Kanadában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban már létezik ilyen szabályozás. Olyannyira, hogy az USÁ-ban már a határérték csökkentésén dolgoznak.

A Fidesz nemzeti busza

2013. október 1.

Hírek

A Rába állami felvásárlása után szinte azonnal beszállítókat kezdett el keresni a hazai vállalat, ahhoz hogy minél hamarabb beindíthassa a buszgyártást. Most kiderült, hogy a nemzet autóbuszának semmi köze Magyarországhoz, az teljes egészében a lengyelországi Wroclawban készül. Így bizonyos, hogy a kocsik hazai hozzáadott értéke csak a Rába logók felragasztásában merül ki.

Növényhűtésű tetőkertes autóbusz

2013. szeptember 19.

Hírek

Az ötlet nem egészen új, egy New Yorkban élő mexikói designer már régebben diplomamunkaként beadott egy kert-autóbusz tervet. Ez azonban megtetszett a katalán Marc Granén-nak, aki egy zöld tervezővel együtt kidolgozta a saját koncepcióját, a Phyto Kineticnek elnevezett járművet.

Minek nevezzelek? – az ombudsman egy autóbusz-pályaudvar besorolásáról és annak következményeiről

2013. szeptember 10.

Hírek

Zajos és szennyezi a levegőt – panaszolta be a buszpályaudvart egy hódmezővásárhelyi lakos. A létesítmény működése közlekedési zajforrást jelent, tehát nem lehet zajkibocsátási határértéket megállapítani – válaszolta ezzel szemben a környezetvédelmi felügyelőség. Meg kell állapítani zajkibocsátási határértéket, mert az autóbusz-pályaudvar telephelyként is működik, és a vidékfejlesztési miniszternek ennek megfelelően módosítania kellene a szabályozást – érvelt… Tovább »

Újabb éjszakai buszok Budapesten

2012. március 2.

Hírek

A március 3-áról 4-ére virradó éjszakától jelentősen módosul a főváros éjszakai busz-hálózata. Három új járat is indul, emellett pedig több járat útvonala, menetrendje változik.