Budapest egyik legnagyobb baja, hogy az ingázók 2/3-a autós

2020. október 17.

Hírek

Az agglomerációból nap, mint nap Budapestre zúduló autóáradat egyik oka, hogy ma három ingázóból kettő személyautóval jön a fővárosba a BFK tanulmánya szerint. Ennek megoldására 2022-ig negyven elővárosi helyszínen terveznek P+R parkolót autósoknak és kerékpárosoknak.

Nagykörúti mobilitás a számok tükrében

2020. szeptember 3.

Hírek

A koronavírus-járvány alatt ideiglenesen kialakított budapesti nagykörúti kerékpársáv mind a támogatói, mind az ellenzői részéről nagyon heves reakciókat váltott ki. A G7 összegyűjtötte a számokat: 10 autóra jut 1 kerékpáros a Nagykörúton, de még mindig a villamost választják a legtöbben.

Mi lesz veled benzinkút?

2019. július 25.

Hírek

Napjainkban hatalmas léptekkel változik az üzemanyag-kiskereskedelem. Az elektromos autózás és más alternatív üzemanyagok megjelenése, az új közlekedési formák kialakulása, a kényelmi és személyre szabott szolgáltatások iránti egyre jelentősebb fogyasztói igény olyan trendek, melyek alapjaiban változtatják meg a piaci versenyt és kikényszerítik a jelenlegi üzleti modellek felülvizsgálatát.

Tesztelik a levegőmentes abroncsot

2019. június 9.

Hírek

Bár a Michelin már 2005 óta kísérletezik a felfújás nélkül használható, lyukacsos abroncsokkal, az utakon még egyáltalán nem lehet ilyesmivel találkozni. Ez változhat meg 2024-ben, legalábbis a Michelin és a GM ekkorra ígéri, hogy bevezetik az Uptis nevű közös fejlesztésüket.

Már nem státuszszimbólum az autó Bécsben

2015. január 18.

Hírek

Az Osztrák Statisztikai Hivatal nemrég közzétett adatai szerint tavaly is tovább csökkentek az új autó eladások Bécsben. A fiatalok jogosítvány helyett inkább az okostelefont választják.

Súlyosan ráfizetünk a dugókra

2014. október 15.

Hírek

Dollár-százmilliárdokban mérhető veszteségeket fognak okozni a legfejlettebb ipari gazdaságoknak a közúti közlekedési torlódások a következő 15 évben – jósolták londoni pénzügyi elemzők egy most ismertetett átfogó tanulmányukban.

Ne üss el! – kampány a biztonságos közlekedésért

2014. október 12.

Hírek

Ne üss el! – szlogennel indított kampányt a Macskaárvaház Alapítvány és a Fiat Group Automobiles CEE Kft, hogy egy kis odafigyeléssel minél kevesebb állatot üssünk el az utakon. A lényeg ez: ne dudálj, fékezz!

Kisebb és valós fogyasztású autók jönnek

2013. május 8.

Hírek

A 2020-ban értékesítendő új járművek esetén előírás lesz a körülbelül 3,9 liter/100 km-es átlagfogyasztás. Az Európai Parlament szavazott az autótesztelési eljárásokról is. Csökkenni fog a gyárilag mért és a valós közúti használatban tapasztalt üzemanyag-fogyasztási adatok közötti jelentős különbség.

Rekord autóeladások Kínában

2013. február 8.

Hírek

Januárban rekordeladásokat regisztrált a kínai autógyártók szövetsége, több mint 2 millió új gépjármű talált gazdára, személyautóból 1,73 millió kelt el. Kína évi 19 millió darab feletti eladását és gyártását alapul véve – immár negyedik éve a világ legnagyobb autógyártója és -piaca.