Olyan nagy gólyapusztítók a magyar villanyoszlopok, hogy még a BBC is forgatott róluk

2022. szeptember 4.

Hírek

A magyarországi gólyák pusztulásáról jelent meg a napokban egy háromperces videóriport a brit közszolgálati csatorna, a BBC honlapján. A videó szerint környezetvédelemmel foglalkozó civilek több tucat halott fehér gólyát találtak az utóbbi hetekben Magyarország keleti felén. A fokozottan védett madarak halálát áramütés vagy mérgezés okozta.

David Attenborough 96 pillanata

2022. május 8.

Hírek

A ma 96 éves Sir David Attenborough az 1950-es években kezdett el természetfilmeket forgatni, melyek az egész világon népszerűvé tették. Az elmúlt négy évben főként a klímaváltozás hatásaival foglalkozott műsoraiban.

Klímaváltozás: Attenborough és a tények

2019. március 26.

Hírek

A BBC One televíziós csatorna megbízásából „sürgősséggel” készülő alkotásban Sir David Attenborough, a legendás természetfilmes szigorúan csak a már feltárt tényeket dolgozza fel.

Száműzi irodáiból az eldobható műanyagot a BBC

2018. február 16.

Hírek

A BBC felfüggeszti az egyszer használatos műanyagok használatát 2020-ra, a Blue Planet 2 sorozatának hatására, amely felhívta a figyelmet az óceánok műanyag-szennyezettségére. Az angol királynő ugyanennek hatására hasonló intézkedést hozott.

Hogyan kezelhetők az olyan problémák, mint Donald Trump? Lelőhetjük – mondja David Attenborough

2016. november 6.

Hírek

David Attenborough egy interjúban viccelt azzal, hogy az olyan jelöltek kiiktatására, mint a republikánus Donald Trump a legjobb mód, ha lelőjük. Ezzel egy kiélezett politikai helyzetre hívta fel a figyelmet, mely a mézes-mázos felszín mögött rejtőzködik. A veterán természettudós, dokumentumfilmes kritizálta a republikánus elnökjelölt azon állítását, miszerint a klímaváltozás egy nem létező dolog.

David Attenborough ismét nagyot alkotott

2016. november 2.

Hírek

Ilyen felvételek és szuper technológia példa nélküliek. Tíz évvel ezelőtt nem lehetett volna ilyen képeket készíteni. A Bolygónk, a Föld második évadának premiere november 6-án, a BBC One csatornán lesz majd látható. A Szigetek névre hallgató első részben David Attenborough, a természetfilmezés doyenje a Karib-tengerre kalauzolja el a nézőket.

Boldog születésnapot Sir David Attenborough

2016. május 8.

Hírek

Ma 90 éve született a neves természettudós és dokumentum/természetfilmes, David Attenborough, aki munkájával a lovagi címet és így a “Sir” titulust is kiérdemelte. Nevét hangyászsün és hajó is viseli, a The Telegraph „nemzeti kincsnek” nevezi a világhírű ismeretterjesztőt.