Kerüljük az illatgyertyák használatát

2024. január 27.

Hírek

Nemcsak a mesterséges, a természetes illatosítók, illatgyertyák használatának is mérséklését javasolja a Semmelweis Egyetem közegészségtudományi szakértője. Amellett, hogy potenciálisan egészségkárosítók, az illatosítókból felszabaduló anyagok és égéstermékek felesleges terhet rónak az egyébként is sokszor túlterhelt szervezetünkre.

A fenntartható környezet így javíthat az alváson

2022. január 2.

Hírek

Az olyan környezeti tényezők, mint a hőmérséklet, a zaj, a fény és az ágy kényelmessége, befolyásolják az alvás minőségét. Mivel az alvás általában főként a hálószobában történik, a környezetbarát hálószobába, amely fenntartható környezetet biztosít az alváshoz, nagyon fontos a kényelmes és egészséges alvás érdekében.

A korszerű szellőztetési rendszerek előnyei

2020. május 10.

Hírek

A 21. század embere napjai közel 90%-át beltérben tölti, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani az otthonok és a munkahelyek levegőjének megfelelő minőségére. A levegőminőség nagyban befolyásolja az emberek komfortérzetét és közérzetét, de a teljesítőképességre is jelentős hatást gyakorol, amely a munkáltatók szempontjából különösen fontos. De milyen is a jó minőségű levegő és hogyan biztosítható? Az… Tovább »

Öt elterjedt tévhit a penészről

2020. május 10.

Hírek

A penészgomba elleni harc nem egyszerű, de van megoldás és könnyen meg is előzhető. Ehhez azonban el kell oszlatnunk néhány tévhitet! 

A szobanövények mégsem javítják hatékonyan a beltéri levegőminőséget

2019. november 9.

Hírek

Az otthonokban és irodákban elhelyezett cserepes növények nem javítják hatékonyan a levegőminőséget – állapították meg a philadelphiai Drexel Egyetem kutatói, akik több évtizednyi kutatási eredményt átvizsgálva jutottak arra a megállapításra, hogy egy egyszerű szellőztetés messze túlszárnyalja a szobanövények teljesítményét, ha a beltéri levegő megtisztításáról van szó.

Az iskolák zöld fejlesztése javítja a tanulók teljesítményét

2018. január 14.

Hírek

A Zöldépítési Világtanács (WorldGBC) új jelentése az elmúlt 20 év globális kutatásait összefoglalva a világítást, a beltéri levegőminőséget, a hőkomfortot és az akusztikát jelöli meg olyan kulcsfontosságú területeknek, ahol a fenntartható fejlesztések pozitív hatással lehetnek a tanulókra.

Beltéri mérgeink

2017. március 11.

Hírek

Napi legalább 8-10 órát töltünk a lakásunkban, és sokszor ide menekülünk a légszennyezés elől is. De arra nem gondolunk, ha elhanyagoljuk a lakás szellőzését, bent rosszabb minőségű levegőnk lesz, mint akár odakint. Nem csak a pormacska, de a házi cicák vére is tele van a lakásunkban lévő vegyszerekkel.

Ha gázzal főz, szellőztessen!

2014. október 10.

Hírek

Tanulmányok sora mutatott már rá arra, hogy sok esetben a beltéri légszennyezettség miatt nagyobb fokú légszennyezettségnek vagyunk kitéve otthonainkban, mint a szabadban, még a nagyvárosban is. A műanyagok, számítógépek, bútorokhoz használt enyvek, és a főzés során levegőbe kerülő szennyezőanyagok mind-mind potenciális veszélyforrások. De miért veszélyes, ha gázzal főzünk?

Kétmilliárd fát ültetnek Indiában

2014. július 25.

Hírek

Indiában a levegőminőség javításáért 300 ezer fiatal kétmilliárd fát fog elültetni a közeljövőben. A cél nem csak a környezetvédelem, hanem ezzel akarják a munkanélküliséget is visszaszorítani.