Élelmiszerbiztonsági sajtótájékoztató

2012. május 17.

Helyszín: Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar

Sajtótájékoztatók

A hazai élelmiszerbiztonság helyzetét, valamint a lakosság élelmiszerbiztonsági ismereteit, a hivatallal kapcsolatos igényeit vizsgáló közvélemény-kutatást bemutató sajtótájékoztató.

Ruhafesték, tinta, és mérgező anyagok kínai élelmiszerekben

2012. április 16.

Hírek

Minden évben a lakosság 15 százaléka, vagyis több mint 200 millió kínai betegszik meg a baktériummal, élősködőkkel szennyezett, a káros hozzáadott anyagokat és a természetből származó méreganyagokat tartalmazó szennyezett étel fogyasztása következtében.

Élelmiszerbiztonság – biológiai tisztaságú élelmiszerek…

2012. március 06.

Helyszín: Budapest, XIV. ker., Állatkerti út 2

Sajtótájékoztatók

Kezünkben a jövőnk rendezvénysorozat következő konferenciája  Élelmiszerbiztonság – biológiai tisztaságú élelmiszerek… Fővédnök: Dr. Kardeván Endre, államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium

Élelmiszerbiztonság – biológiai tisztaságú élelmiszerek

2012. március 06.

Helyszín: Budapest, XIV. kerület, Állatkerti út 2

Programok

A konferencia kiemelt témája hazánk növénytermesztésének, az élelmiszer alapanyagok biológiai tisztaságának védelme, továbbá a génmódosított vetőmagok alkalmazásának moratóriuma. Említést teszünk még azokról a kutatásokról és növénynemesítési technikákról, amelyek szolgálják a terméshozam növelését. A kerekasztal beszélgetés vitaindító témái a jogszabályi módosítások, innovációk, az ökológiai gazdálkodás, mint környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntartható gazdálkodási mód. A konferencia… Tovább »

Termeszek és hangyák javítják a romló termőföldeket

2012. január 14.

Hírek

Áttörést jelenthet az egyre nagyobb szárazságot is megélő mezőgazdaságban a hangyák és a termeszek mesterséges jelenléte. Azokon az afrikai termőterületeken ugyanis, ahol elterjedtek a hangyák és a termeszek, a növények a járataik segítségével könnyebben jutnak éltető vízhez, így a búza hozama 36 százalékkal nagyobb.

Milyen virslit vegyünk Szilveszterre?

2011. december 29.

Hírek

A virsli legfeljebb 30 mm átmérőjű, természetes, vagy műbélbe töltött húspépet tartalmazó, hőkezelt készítmény. Lehet füstöletlen, füstölt, vagy füstölt ízesítésű. Íme a friss hatósági virsliteszt.

Hogyan etessünk 9 milliárd embert?

2011. november 29.

Hírek

A FAO szerint a földműveseknek 2050-re 70 százalékkal több élelmiszert kell előállítaniuk, mivel 4 évtizeden belül már 9 milliárdan leszünk. A biztonságos ellátáshoz legalább 1 milliárd tonnával több rizsre, búzára és más gabonákra, és 200 millió tonnával több húsra van szükség.

Élelmiszerhamisítási kisenciklopédia

2011. szeptember 24.

Hírek

Hát az ember már a németekben sem bízhat! Ez volt az első gondolatom, amikor a tévé nyakon öntött a dioxinos tojásokról és csirkehúsról szóló hírekkel. A második pedig még ennél is lehangolóbb.

Sertésszűke Kínában

2011. szeptember 22.

Hírek

Társadalmi elégedetlenséget gerjeszt és jelentős mértékben felfelé hajtja az inflációt a sertéshús árának drágulása Kínában. Jelenleg a világ összes sertésének a felét – mintegy 500 millió állatot – Kínában tenyésztik, a gazdák azonban nem képesek lépést tartani a növekvő kereslettel.

Élelmiszer-önrendelkezés

2011. augusztus 20.

Hírek

Nyéléni Europe Forum 2011 – az élelmiszer-önrendelkezésről tanácskoznak az európai gazdák és civil szervezetek, hogy letegyék egy új élelmezési és mezőgazdasági rendszer alapjait.