Vitézy 7 kérdése Rákosdubaj kiürítésével kapcsolatban

2024. február 16.

Hírek

A volt közlekedési államtitkár kérdései között szerepel, hogy épülnek-e megfizethető lakások vagy kizárólag az arab befektetők szándéka diktál, és így luxusberuházásra adja át a kormány a területet. Vitézy Dávid arra is kíváncsi, hogy mit kap a város, mi lesz a kisföldalattival és a Vasúttörténeti Parkkal?

Lázár János elüldözi a vasútfejlesztési szakembereket. Tízből kilencen már távoztak

2023. szeptember 9.

Hírek

Kaotikus viszonyok alakultak ki a magyarországi közlekedés irányításában, amióta Lázár János miniszterként 2022. december 1-jétől átvette a terület vezetését. A szakemberek tömegesen hagyják el a területet, leállt a vasútfejlesztési projektek tervezése, az intézményrendszer leépült, a MÁV-vezetőknek a sajtóban üzenget a miniszter az egyre gyakoribbá váló műszaki problémák miatt.

Fertő-tavi kormánycinizmus: a lerombolt, jelenleg építési területen pozitív változás történt az élővilágban!

2023. április 19.

Hírek

Megérkezett a minisztérium válasza a Párbeszéd-Zöldek kérdésére, hogy a klímaváltozás hatásait figyelembe véve változtatnak-e a Fertő tavi terveken. Csepreghy Nándor az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese egész elképesztő cinizmussal képes volt leírni a levélben, hogy a letarolt Fertő-parton a fejlesztés pozitív változásokat hozott a terület élővilágában!!

Átírják a KRESZ-t az elektromos rollerekkel kapcsolatban

2023. március 28.

Hírek

Az elektromos rollerekre vonatkozó KRESZ-módosítás szerint a 25 km/órás végsebességű rollerek kerékpárnak minősülnének, az ennél gyorsabbak pedig segédmotoros kerékpárnak. A tervezet elkészült, és átkerült a közlekedési minisztériumhoz – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár, aki szerint célszerű lenne az általános iskolákban bevezetni a közlekedési alapvizsgát.

Kerékpárosbarát fejlesztésekért kaptak elismerést települések és munkahelyek

2023. március 25.

Hírek

11 település és 10 vállalat kapta meg a „Kerékpárosbarát Település” és a „Kerékpárosbarát Munkahely” címet. Az Építési és Közlekedési Minisztérium pályázatának ünnepélyes díjkiosztójára a mai napon került sor a pályázatot lebonyolító KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben.