Az Orbán-kormány miatt mától ritkított menetrenddel közlekedik a HÉV a szentendrei és a ráckevei vonalakon

2024. január 8.

Hírek

A HÉV-vonalakat 2016-ban vette át az állam a fővárostól. A budapesti közösségi közlekedésben azóta rengeteg fejlesztés történt, megújult az M3-as metró, ebben az időszakban az elmúlt évtizedek legnagyobb járműfejlesztését valósítottuk meg, új villamosok, trolik, buszok érkeztek a városba. Az állam által átvett HÉV-szerelvényekkel azonban csak egy dolog történt: rohadtak tovább. Mostanra annyira leromlott a géppark,… Tovább »

Lázár János büntetné a fővárosiakat és alávágna az önkormányzatnak

2023. december 21.

Hírek

Közel 20 évvel vetné vissza a fővárosi tömegközlekedést, ha a minisztérium megszüntetné az együttműködést. Az állam Tarlós István idején azzal az ígérettel vette át a HÉV-eket, hogy az utasok nem járhatnak rosszabbul. A BKK elmondta, kik járnak a legrosszabbul, ha Lázár János kivezeti a MÁV-ot Budapestről.

A kormánypárti média öngólja: a gaz főváros/a

2023. szeptember 2.

Hírek

Mint sok más közösségi médiából is tájékozódó ember, én is tűkön ülve vártam, hogy végre lezáruljon a kedvenc lapom, a Metropol nyári pénzdíjas fotópályázata, amely a “gaz fővárosa” nevet kapta és végre kiderüljön, ki lett a győztes.

Újabb részletek a vármegye- és az országbérletekről

2023. február 26.

Hírek

Május elsejével vezetik be az új vármegye- és országbérleteket, amelyekkel a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV helyközi járatain lehet utazni. Az eddig felmerült leggyakoribb kérdések tisztázása céljából adott ki közleményt a MÁV a májustól érvényes új bérlettípusokkal kapcsolatban.

Újabb 40 ember repült a Nemzeti Közlekedési Központtól

2022. szeptember 16.

Hírek

Újabb 40 embert rúgtak ki tegnap az egykoron Vitézy Dávid irányította Budapest Fejlesztési Központ (BFK) romjain létrehozott Nemzeti Közlekedési Központból (NKK) – ez már a második elbocsátó kör volt, de nem az utolsó.

Sztornózta a Diákváros fejlesztési programot a kormány

2021. április 13.

Hírek

A kormánynak egyre kevésbé fontos Budapest: az ellenzéki önkormányzat után saját árnyék „városvezetését” is partvonalra tolta. Igencsak pazarlónak tűnik fenntartani évi 3,8 milliárdból a csaknem 200 főt foglalkoztató Budapest Fejlesztési Központot.

Vitézy Dávid tervei a Budapest Fejlesztési Központ élén

2020. január 22.

Hírek

Nekiláthatunk a Népliget megújításának és a belváros forgalomcsillapításának. Az új, Budapest Fejlesztési Központot vezető Vitézy Dávid reagált a kinevezésére, és azt is megírta, mire számíthatnak a budapestiek a közeljövőben.