Sztornózta a Diákváros fejlesztési programot a kormány

2021. április 13.

Hírek

A kormánynak egyre kevésbé fontos Budapest: az ellenzéki önkormányzat után saját árnyék „városvezetését” is partvonalra tolta. Igencsak pazarlónak tűnik fenntartani évi 3,8 milliárdból a csaknem 200 főt foglalkoztató Budapest Fejlesztési Központot.

Vitézy Dávid tervei a Budapest Fejlesztési Központ élén

2020. január 22.

Hírek

Nekiláthatunk a Népliget megújításának és a belváros forgalomcsillapításának. Az új, Budapest Fejlesztési Központot vezető Vitézy Dávid reagált a kinevezésére, és azt is megírta, mire számíthatnak a budapestiek a közeljövőben.

Október 1-től drágul a heti autópálya-matrica is

2018. szeptember 30.

Hírek

17 %-kal drágul október 1-től a heti autópálya-matrica. Országos éves e-matricát ezentúl kizárólag a nemzeti útdíjfizetési szolgáltató ügyfélszolgálati irodáiban és online értékesítési felületein lehet majd megváltani. Változnak a HÉV jegy vásárlások is!

Kinek jó a csepeli HÉV kivégzése?

2016. február 27.

Hírek

A főváros és a kormány hajlik rá, hogy megszüntesse a csepeli HÉV-et, és hogy a 2024-es olimpiai pályázathoz kapcsolódóan a villamoshálózatot fejlessze a dél-pesti agglomerációban. Mivel a HÉV-ek átkerülnek a MÁV-hoz, a létük általában is veszélybe került.

A MÁV vihetné a HÉV-eket

2013. január 7.

Hírek

Ahogy a BKV-s elővárosi buszok üzemeltetését a Volánra, a Budapest határát átlépő HÉV-ek működtetését a MÁV-ra kell bízni – közölte a Magyar Nemzettel Tarlós István főpolgármester, aki sürgős egyeztetést kezdeményez az illetékes miniszternél. Az LMP szerint újabb fideszes szög került a budapesti tömegközlekedés koporsójába, vasfüggöny épül Budapest határán.