Magyar urán – Elnökségünk előérzete

2024. március 10.

Hírek

New Delhiben 2024. február 20-21 között rendezték meg a 2. India – Európa Üzleti és Fenntarthatósági Konklávét (2nd CII India-Europe Business and Sustainability Conclave). A világsajtóban mindez jelentős hírré nem vált, és nem véletlenül. Az Európai Uniót Németországon kívül Ausztria, Lengyelország, Lettország, Magyarország és Szlovákia képviselte. Az Egyesült Királyság is küldött megfigyelőt. Tőlünk – a… Tovább »

A klímaharc taposóaknái: a kezeletlen szeméttelepek

2024. február 13.

Hírek

Műholdadatok elemzésével azonosították azokat a helyeket, ahol iszonyú mennyiségben szabadul fel metángáz. A hatalmas szeméttelepek többsége Ázsiában van. Számítások szerint 2050-re duplájára nő majd az a metánkibocsátás.

Kína kihívások előtt: öregedés és vízhiány

2023. december 27.

Hírek

A ma még a világ legnépesebb, és legdinamikusabb gazdasági fejlődést produkáló országa Kína, mely többek között vízhiánnyal és demográfiai kihívással néz szembe.

Évekkel megrövidítheti az életet a légszennyezettség

2023. augusztus 30.

Hírek

A növekedő légszennyezettség több mint öt évvel csökkentheti a Dél-Ázsiában élők életkilátásait egy most publikált új jelentés szerint, amely a szennyezett levegő egészségügyi hatásait vizsgálta a térségben.

6 amerikai szennyezése 5 indiait tesz menekültté

2023. június 11.

Hírek

Az évszázad végére 2-6 milliárd közötti klímamenekültre kell számítani- attól függően, hogy mennyire tudjuk addig visszafogni a károsanyag-kibocsátást. Ha teljesülne a Párizsi egyezmény 1,5 fokos célja, akkor fele annyi embernek kellene elvándorolnia, mintha a legrosszabb, 3,6 fokos értékkel kalkulálunk. Ez esetben a Föld lakosságának fele, azaz akár 6,5 milliárd ember kerül élhetetlen környezetbe.

Újabb Indiába telepített gepárd pusztult el

2023. április 26.

Hírek

Kevesebb mint egy hónap alatt már a második olyan gepárd betegedett meg és pusztult el egy indiai nemzeti parkban, amelyet Dél-Afrikából telepítettek át az ázsiai országba.

Már India a Föld legnépesebb országa

2023. április 22.

Hírek

Az ENSZ friss becslései szerint India lakosságának dinamikus növekedése mára oda vezetett, hogy a népeség meghaladja Kínáét. Ez a becslések szerint 1,428 milliárd főt jelent, hamarosan pedig Kína és Hongkong együttes lélekszámát is átlépi majd India népessége.