Sólyom László elnök úr emlékére

2023. október 11.

Hírek

Kivételesen hiteles személyiségét, környezetvédelmi ügyekben (is) példamutató cselekedeteit felidézve látszik igazán az a hatalmas űr, ami a leváltása óta betöltetlen maradt (noha az általa egykor elfoglalt köztársasági elnöki pozíció nem szűnt meg [csak átalakult]). 2013-as beszélgetés Sólyom László  – valóban zöld – volt köztársasági elnökkel, akadémikussal.

Így nem lett Áder valóban zöld elnök

2022. május 10.

Hírek

A 10 év után most lejárt mandátumú köztársasági elnök rajzversenyekkel ment neki a klímaváltozásnak. A történelem leginkább ” bólogató Jánosként” fog rá emlékezni, aki gyáva volt gazdájának ellentmondani. Vajon mit szólnak majd az unokái, amikor nem tudnak a nagy tavainkban fürdeni?

Búcsúzóul ismét jól kitömték Áder “falzöld” alapítványát

2022. március 12.

Hírek

Szép búcsúajándékot kapott Orbán Viktor marionett figurája, a mindent aláíró Áder János köztársasági elnök március 10-én, mielőtt megválasztották az utódját, Novák Katalint. Az állam csatlakozik Áder János klímavédelmi alapítványához, mely így minimum 600 millió forint közpénzzel hízik.

Áder elmúlt tíz éve

2021. december 31.

Hírek

Köztársasági elnökként utolsó évbúcsúztató-évköszöntő beszédét tartja ma Áder János. Amivel nem az az igazi a baj, hogy az előző kilencből egyetlen önálló gondolatot sem tudnánk felidézni. Hanem az, hogy ugyanez igaz az immár tizedik éve tartó elnöki időszakra is. Pedig az utolsó beszédnél nincs jobb alkalom a számvetésre.

Mire költi Áder a sokmilliárdnyi közpénzt?

2021. november 30.

Hírek

Áder János köztársasági elnök zöldrefestése: milliárdos villavásárlás a bolygóvédelemre szánt pénzből. Így veszik el 3 milliárd közpénz jellege.

Sólyom, a láthatatlan elnök

2018. január 22.

Hírek

Bár 2005-ben a Fidesz javaslatára választották meg köztársasági elnöknek, a hatalomra kerülő Orbán Viktor azonban 2010-ben már nem kért Sólyom László államfői tevékenységéből. Pedig jobboldali értelmiségiek tucatjai álltak ki Sólyom jelölése mellett, néhányan „politikai iránytűnek” mások „értelmiségi arisztokratának tartották.

Áder újra köztársasági elnök lenne

2016. december 30.

Hírek

“A felkérést elfogadom. Az alaptörvény rendelkezéseinek megfelelően vállalom a jövő tavasszal esedékes demokratikus megmérettetést” – áll Áder János köztársasági elnök közleményében.

Áder zöldülésének gátja a Fidesz

2015. január 12.

Hírek

“A Fideszben úgy tartják, komoly ember nem foglalkozik környezetvédelemmel” – mondta Illés Zoltán a Fidesz környezetvédelmi szakpolitikusa, volt környezetvédelmi államtitkár – aki szerint Áder János főtitkári esélyeit a saját pártja rontja.