Merre tovább Margitsziget? Ön mit szeretne?

2022. október 5.

Hírek

A Margitsziget Budapest egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb parkja, a szabadidő eltöltésének kedvelt színhelye, ezért a terület fenntartójaként a Fővárosi Önkormányzat értékelni szeretné, hogy a parkhasználat, a szigeten elérhető szolgáltatások mennyisége és színvonala, a parkot érő terhelés egyensúlyban van-e, fenntartható-e.

Helyek, amit felejtsünk el Húsvétkor

2020. április 9.

Hírek

A Húsvéti Ünnepek alatt sokan választják úticélnak Aggtelek és Jósvafő térségét, az ANP területét. Kérjük hogy ezt az idén ne tegyék!  Lezárják a Margit-szigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot.  Tilalmak országszerte.

Tarlós István ásós és megafonos “látszatzöldítése”

2019. szeptember 14.

Hírek

A főpolgármester választás hajrájában Tarlós István Budapest jelenlegi vezetője, és Nagy István agrárminiszter tegnap a Margitszigeten jelképes kampány faültetést  tartott, mely pitiáner politikai kutyakomédiával egészült ki.

Újabb kullancsfaj okozhat súlyos betegséget Magyarországon

2019. július 10.

Hírek

Egyre inkább közismert tény, hogy a klímaváltozás egyik fontos hatása, amely az átlagemberek életét érintheti, az az újabb vérszívó ízeltlábúak és az általuk terjesztett betegségek megjelenése Magyarországon. A Margit-szigeten már kimutatták egy új kullancsfaj előfordulását, amely a krími-kongói vérzéses láz kórokozóját hordozhatja.

Merénylet a Margitsziget ellen

2018. június 25.

Hírek

Nem a jogszerűtlen fakivágás a fő gond a Margitszigetre tervezett teniszstadionnal. A park kereteit mindenképpen szétfeszíti a sportberuházás, melynek megvalósítására a város bármelyik barnamezős területe alkalmasabb lenne.

Stadion helyett fákat a Margitszigetre!

2018. május 5.

Hírek

Ismét a megszokott “Fidesz recept”, kiemelt beruházássá nyilvánítva, a hatósági és a civil kontrollt kizárva, az emberek háta mögött döntve építenek be egy közparkot egy újabb fölösleges sportberuházás kedvéért. A Párbeszéd az ombudsmanhoz fordul az egészséges környezethez való alkotmányos jog sorozatos megsértése miatt.

Brutál és zavaros margitszigeti fairtás

2018. május 4.

Hírek

A főváros szerint nem volt joga kivágni a margitszigeti fákat a bontást végző cégnek, mert nem adtak rá engedélyt. A 26 méter magas új teniszstadion ügyében egyelőre senki nem mondja ki, megépül-e vagy sem a Margitszigeten.