Helyek, amit felejtsünk el Húsvétkor

2020. április 9.

Hírek

A Húsvéti Ünnepek alatt sokan választják úticélnak Aggtelek és Jósvafő térségét, az ANP területét. Kérjük hogy ezt az idén ne tegyék!  Lezárják a Margit-szigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot.  Tilalmak országszerte.

Tarlós István ásós és megafonos “látszatzöldítése”

2019. szeptember 14.

Hírek

A főpolgármester választás hajrájában Tarlós István Budapest jelenlegi vezetője, és Nagy István agrárminiszter tegnap a Margitszigeten jelképes kampány faültetést  tartott, mely pitiáner politikai kutyakomédiával egészült ki.

Újabb kullancsfaj okozhat súlyos betegséget Magyarországon

2019. július 10.

Hírek

Egyre inkább közismert tény, hogy a klímaváltozás egyik fontos hatása, amely az átlagemberek életét érintheti, az az újabb vérszívó ízeltlábúak és az általuk terjesztett betegségek megjelenése Magyarországon. A Margit-szigeten már kimutatták egy új kullancsfaj előfordulását, amely a krími-kongói vérzéses láz kórokozóját hordozhatja.

Merénylet a Margitsziget ellen

2018. június 25.

Hírek

Nem a jogszerűtlen fakivágás a fő gond a Margitszigetre tervezett teniszstadionnal. A park kereteit mindenképpen szétfeszíti a sportberuházás, melynek megvalósítására a város bármelyik barnamezős területe alkalmasabb lenne.

Stadion helyett fákat a Margitszigetre!

2018. május 5.

Hírek

Ismét a megszokott “Fidesz recept”, kiemelt beruházássá nyilvánítva, a hatósági és a civil kontrollt kizárva, az emberek háta mögött döntve építenek be egy közparkot egy újabb fölösleges sportberuházás kedvéért. A Párbeszéd az ombudsmanhoz fordul az egészséges környezethez való alkotmányos jog sorozatos megsértése miatt.

Brutál és zavaros margitszigeti fairtás

2018. május 4.

Hírek

A főváros szerint nem volt joga kivágni a margitszigeti fákat a bontást végző cégnek, mert nem adtak rá engedélyt. A 26 méter magas új teniszstadion ügyében egyelőre senki nem mondja ki, megépül-e vagy sem a Margitszigeten.

Áder visszadobta a margitszigeti teniszcsarnok tervét

2018. március 1.

Hírek

Határozottan bátrabban áll ki a köztársasági elnök a jogállamért, mint eddig. Áder ezúttal hiányolta az előzetes hatásvizsgálatot és a törvénytervezet véleményeztetését is.

Tovább zöldtelenítik a Margitszigetet

2017. június 5.

Hírek

Az izomagy újabb diadala. Tízmilliárdból épít teniszstadiont az Orbán- kormány a Margitszigetre. Szúrja a szemüket a zöld. Meg persze nincs még elég stadion.

Nem veszélyes a margitszigeti sünkullancs

2013. október 3.

Hírek

A Margitszigeten élő sünöket vizsgálta egy kutatócsoport. Ennek során derült ki, hogy rengeteg kullancs van az állatokon, amelynek nagy része Lyme-kórral fertőzött. Az embereknek nem kell félniük a fertőzés miatt, viszont a kutyáknál érdemes riasztószereket használni.