Surjányi rozé? Nem. Állítólag ivóvíz.

2017. november 23.

Hírek

Ihatatlan, szennyezett vízre panaszkodnak azokon a településeken, ahol már két évvel ezelőtt lezárták az ivóvízminőség-javító programokat. Vörös és büdös: árokba folyik a tisztított ivóvíz, amire milliárdokat költöttek. De lesz-e következménye?

Szárnyal a fantázia hulladékfronton is

2017. szeptember 28.

Hírek

A tervek szerint 2019-ig, mintegy 100 milliárd forintból egységes, európai színvonalú hulladékgazdálkodási rendszer jön létre Magyarországon – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára. Lenne mit behozni, hiszen az elmúlt évek erőszakos államosítása itt is óriási károkat okozott.

Az Otthon Melege a hungarikum Patyomkin program

2017. június 6.

Hírek

Ma reggel 8 órától voltak beadhatók a pályázatok az Otthon Melege Programon belül családi házak fűtési rendszereinek korszerűsítésére. Majd hárommilliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon Melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást. A meghirdetett keretösszeg ugyanakkor mintegy ötezer ház fűtéskorszerűsítését teszi lehetővé. A keretösszeget perceken belül túligényelték.

Orosz érdekképviselet helyett kedvező energiapolitikát Magyarországnak!

2017. május 30.

Hírek

Oroszország a közelmúltban fogadta el friss, 2030-ig tartó gazdasági stratégiáját. Eszerint az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások térnyerése az orosz gazdaságra leselkedő legnagyobb veszélyek közé tartozik. Az immár leplezetlenül az orosz érdekek szimpla tolmácsolójaként működő magyar kormány eminens tanulóként azonnal reagált is.

A rezsicsökkenésből törlesztheti épületenergetikai hitelét

2016. november 26.

Hírek

A jövőre induló csaknem 120 milliárd forint keretösszegű lakossági épületenergetikai hitelprogramban felvett hitelek törlesztőrészleteit várhatóan fizetni lehet majd az elért megtakarításból – mondta el Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.

Szeretnél te is uniós pénzből magánterületeden tanösvényt?

2016. november 14.

Hírek

Ha igen, akkor nem árt, ha a családban van fideszes politikus. Szabó Zsolt 2014 óta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztésekért, klímapoltikáért és a kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára. Az ő minisztériuma folyósította a 186 milliós támogatást, közvetetten az ő rokonáé a terület, a pályázatot bonyolító egyesületet az ő embere vezeti. Az Átlátszó drónfelvételeket készített a nagyközönségtől… Tovább »

Megkezdődött a bányászati koncessziós pályázatok elbírálása

2015. szeptember 25.

Hírek

A bányászati koncessziós felhívásokra határidőben beérkező összesen 17 pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült, a pályázatok értékelését a nemzeti fejlesztési miniszter által létrehozott minősítő bizottságok a benyújtástól számított kilencven napon belül elvégzik – tájékoztatott ma az NFM.

Országosan 12.000 mosógépért lehet pályázni

2015. május 29.

Hírek

Július 1-től szeptember 30-ig lehet majd új mosógépért pályázni az Otthon Melege program keretében. Az új gép árának akár a felét kifizeti az állam, ha energiatakarékos. A teljes keret bruttó 500 millió – ennyiből biztos kijönne egy focistadion VIP páholya.

Íme a hűtőcsere támogatás nyertesei

2015. február 11.

Hírek

Az NFM január 27-i döntése alapján 15 812 pályázó kaphatta meg a hétvégén az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogram támogatói okiratát.

Belefulladunk? Fizetős lesz az M0 is

2014. december 11.

Hírek

Fizetős lesz januártól az M0-ás a Szentendrei úttól az M3-asig, valamint a 4-es főúttól az M5-ösig. Az M1, az M3, az M5, az M6 és az M7 fővárosi bevezető szakaszait is fizetőssé teszi a kormány. Az intézkedéssel a költségvetésben tátongó 40 milliárdos lyukat tömnék be. A stadionokra szánt pénz nem csökken.