Afrikai orvvadász-ellenes női alakulatok – Akashinga

2024. február 29.

Hírek

Az afrikai kontinensen három különleges, kizárólag női vadőrökből álló egység is tevékenykedik. A Jane Goodall Intézet most a zimbabwei Akashinga – Nature Protected by Women alakulatot mutatja be.

Autóval vihette a farkastetemet a borsodi vadász/gyilkos

2023. április 15.

Hírek

Százzal is haladhatott a jeladója szerint a Hidasnémeti környékén kilőtt svájci farkas. A Hernádba dobhatta az elkövető a farkas tetemét. A Facebookon petíció indult, hogy a farkasgyilkos  kapja meg a legszigorúbb kiszabható büntetést, vagyis kapjon letöltendő börtönt.

Állítólag lelőtték a nálunk kószáló svájci farkast

2023. április 13.

Hírek

Lelőhették az M237 kódszámon nyilvántartott farkast, amelyet Svájcban láttak el nyomkövetővel, majd egészen Magyarországig vándorolt.Az értesülést egyelőre senki nem erősítette meg. A farkast megjelölő svájci szervezet jelezte, a sajtóból értesült a fejleményről, és elítélik az orvvadászatot.

Lebuktak a keselyűgyilkos vadászok

2022. december 5.

Hírek

A fokozottan védett, jeladóval felszerelt barátkeselyű másfél éve történt lelövésével az ügyészség négy helyi vadászt vádolt meg, akiket emellett négy egerészölyv elpusztításával is gyanúsítanak.

Az orrszarvúk hajnala

2022. november 1.

Hírek

A magyar sajtó 2017-ben tele volt Gyöngyi Krisztián halálhírével, de igazán senkinek nem volt fogalma arról, milyen elképesztő utat járt be, ki is ez az ember, akit egyik védence öklelte fel halálosan a ruandai Akagera Nemzeti Parkban. Podcastunk az álmok eléréséről, Afrikáról, fajmentésről, akaraterőről, természetvédelemről, és még sok-sok érdekességről.

Héjafiókákat loptak a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

2022. október 29.

Hírek

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) befejezte a nyomozást abban az ügyben, amelyik még három évvel ezelőtt indult egy, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban történt károkozás miatt. Tizenhárom embert gyanúsítanak héjafiókák ellopásával.

40 %-kal csökkent az orosz rénszarvasállomány

2022. február 21.

Hírek

A Természetvédelmi Világalap (WWF) az oroszországi Jeges-tenger-vidék rénszarvasainak tömeges pusztulásáról számolt be. A világ legnagyobb populációja, mely a Tajmir-félszigeten él, a 2014-es 417 ezerről mára 250 ezerre zsugorodott.