Szeptember 15.: Nemzetközi Park(oló) Nap

2023. szeptember 14.

Hírek

Park(oló) Napot szervez a Levegő Munkacsoport Budapest VII. kerületi (Erzsébetvárosi) Önkormányzatának támogatásával több helyszínen holnap. A 2006-ban San Franciscóban kezdeményezett Nemzetközi Park(oló) Nap célja annak bemutatása, hogy a közterületeket sokkal észszerűbben is lehet használni, mint autók tárolására.

Minden nagy parkolót napelemmel kell lefedni Franciaországban

2022. november 10.

Hírek

Franciaországban a Szenátus jóváhagyta azt az új jogszabályt, amely előírja, hogy napelemmel kell lefedni minden olyan parkolót, ahol legalább 80 autó parkolhat. További intézkedések között szerepel a nagy napelemes farmok építése az autópályák és vasutak mellett található üres területeken.

Ültess fát

2021. október 18.

Hírek

Családi és baráti körben elfogadják (bár néha az idegeikre megyek vele), hogy elég sokat beszélek a növényekről. Főleg a fákról. Bármikor és bárhol tudok. Hol lelkendezve, hol elkeseredve, hol dühösen.

Érdemes P+R parkolót ?

2020. szeptember 15.

Hírek

Építsenek elegendő P+R parkolót, majd akkor használom a közösségi közlekedést! Sok autós gondolkodás nélkül érvel ezzel, amikor a légszennyezettség csökkentés miatt előkerül a gépjárműforgalom korlátozása. De vajon jogos-e az igényük?

Orbán antizöld kirakata a szabálytalanságok tárháza

2019. december 3.

Hírek

Súlyos környezetkárosítások és törvénysértések jellemzik a Liget Projekt építkezéseit. A Városliget olyan sajátos területe ma Budapestnek, ahol szemmel láthatóan nem kell betartani a máshol érvényes jogszabályokat és törvényi előírásokat. A tilosban parkolástól kezdve az azbesztmentesítés szabálytalanságain át a környezetkárosításig mindenre akad példa. De a máshol büntetéssel, vagy legalább vizsgálattal járó esetek a Ligetben következmény nélkül… Tovább »

220 fát irtanak ki a Normafán egy óriásparkoló miatt

2019. november 8.

Hírek

220 fa és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya a XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy parkolót alakítsanak ki a Natura 2000-es területen. Mindezt úgy, hogy az önkormányzatot nem kötelezték arra, hogy a fákat pótolja. A parkolót a „Normafa kapuja” névre hallgató fejlesztés keretében alakítják ki. A hírre az önkormányzat is reagált.

Szabadstrand helyére építenek parkolót a Balatonnál

2017. október 7.

Hírek

Újabb fairtásos mutyigyanús üzletelgetés: Balatonföldvár két parkolót szeretne: egyet a még megmaradt szabadstrand részén, egyet pedig egy ősfás területen. Közparkból parkoló. Bővül a fideszes polgármester vitorlásoktató cége.

Íme a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsa

2017. szeptember 6.

Hírek

17.000 négyzetméter, 12.000 férőhely: Hollandiában átadták a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsát. A giga építményt az utrechti vasúti pályaudvar alatt hozták létre, hogy az ingázóknak is kényelmes legyen a közlekedés.

Kötelező lesz az e-autó-töltő az új parkolókban

2016. január 6.

Hírek

A jövőben a parkolók létesítésekor minden 100 parkolóhely után 10 helyet úgy kell kiépíteni, hogy ott a burkolat megbontása nélkül elektromos járművek töltőállomását lehessen kialakítani. Az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A sportkomplexum miatt kivágott erdősáv

2014. augusztus 8.

Hírek

A Kisalföld több olvasója sem ért egyet az 1-es főút melletti erdőrész kivágásával. A területen 500 parkoló létesül az épülő Aréna szomszédságában, összesen pedig 1000 új férőhelyet alakítanak ki a multifunkcionális csarnok mellett.