Letiltották a Debreceni Egyetem volt rektora előadását az akkugyárakról

2023. április 6.

Hírek

A Debreceni Egyetemen nincs helye „aktuálpolitikai kérdések megvitatásának” – indoklással letiltotta a Debreceni Egyetem a volt rektor előadását az akkumulátorgyártásról. Akkor nem volt gond az “aktuálpolitika” megjelenése, amikor egy fideszes miniszter okította a debreceni egyetemistákat a háborúról.

Soha nem hazudok a magyaroknak – hazudta Orbán

2022. szeptember 9.

Hírek

Elgondolkoztak mostanában a szavahihetőségről? Most, hogy nálunk is 18 º C lesz még az iskolákban is, akkor mi van? Ki hazudott, hogy itt minden rendben lesz, ki gúnyoldódott a hanyatló Nyugaton? Hardy Mihály jegyzete.

Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága (FFB) – Súlytalanság állapota

2022. május 22.

Hírek

A hajdani környezetvédelmi bizottságból vált ez a minek is nevezzelek bizottság. Tárca nincs mögötte, vagyis lebeg az elméleti és gyakorlati légüres térben. Civilszervezeteit elmosta az Orbán-kormányok érdektelensége. Áldás és békesség; Fenntarthatóság és körkörösség. Ezek támogatását a Norvég Alap leckéztetési kísérlete utáni kudarc állapotában a béka legtöbbet emlegetett testrésze alá helyezték el. Áder János morfondírozott csak… Tovább »

Miért nem Ángyán?

2022. február 16.

Hírek

A 2010-ben az Ángyán József nevéhez köthető radikális földreformot ígérő Fideszről azóta kiderült, hogy sosem gondolta komolyan a kis- és közepes (értsd: nem konyhakert méretű, hanem emberléptékű) gazdaságokra, azok szövetkezésére épülő, ökológiai és egészségi szempontokat érvényesítő mezőgazdasági politikát.

Kettéhasadt az elit, és kettéhasadt a világ is: tanultak balra, gazdagok jobbra

2021. október 29.

Hírek

Kb. a II. világháború végéig a nyugati demokráciákban a szegények és a munkások jellemzően baloldali, míg a tehetősek és a magasan képzettek, azaz az elit, jobboldali pártokra szavaztak. Ezután fokozatosan megváltozott a helyzet: a korábbi elit kettészakadt: a baloldali pártok egyre inkább a magasan képzett választókat, a szellemi elitet célozzák meg, és tőlük nyerik a… Tovább »

2022-ben a klímánkról, a jövőnkről szavazunk

2021. szeptember 18.

Hírek

2030-ig maradt időnk cselekedni – figyelmeztet az IPCC –, ha túl akarjuk élni a XXI. századot. A 2022-es választáson hatalomra kerülő kormány ennek az időszaknak a felében fog kormányozni, ezért hatalmas a felelőssége. Eddigi kormányzása alapján Orbán Viktor nem érti, mi lenne a feladata a klíma- és ökológiai válság elleni küzdelemben.

De miért lett a NER fő ellensége Soros és a migránsok után a városi fű?

2021. június 7.

Hírek

Igazán alávaló, talán minden eddiginél alávalóbb háborút folytatnak a NER propagandamédiái azon ellenzéki – különösen DK-s fővárosi – önkormányzatok ellen, akik idén úgy döntöttek: felhagynak azzal a hagyományos menetrenddel, hogy tavasztól egy-másfél havonta egyentarrá nyíratják a parkok és egyéb szórvány zöldterületek füves, bokros rétjeit.

A győri fürdőfejlesztés fakivágásainak tanulságai

2021. február 2.

Hírek

Eltelt egy hét a fakivágások óta, és ugyan a kivágás alapjául szolgáló iratokat nem sikerült megismernünk, a városi lépett, a polgármester után az önkormányzati sajtó is arról tudósít, hogy a beteg fákat vágták ki. Szerintünk ez nem igaz, a parkolóban egészen biztosan nem, de a fotók alapján a fürdő területén sem.

Szilveszteri gyomrost adott Orbán Budapestnek

2020. december 31.

Hírek

Az év utolsó napjára is volt egy kis meglepetése a kormánynak Karácsony Gergely és Budapest vezetése számára: a tegnap éjjel megjelent Magyar Közlönyben szerepel egy rendelet, amely szerint a fővárosnak jövőre nem 6,58 milliárd, hanem 8,37 milliárd forinttal kell támogatnia az agglomerációs közösségi közlekedést.