Orbán likvidálja a hazai természetvédelmet

2018. november 9.

Hírek

Elérte a kormányzati bürokráciacsökkentési hullám az Agrárminisztériumot: mintegy 340 szakembert rúgnak ki. Valamiért a természetvédelmi terület szenvedte el a legnagyobb veszteséget – 10 helyett 44 %-ot. Állítólag a mostani tízből négy nemzeti park lesz.

Simicska újabb hulladékkezelőt építhet

2014. március 11.

Hírek

Fejlesztik a Somi Regionális Hulladékkezelő Telepet, a munkára kiírt közbeszerzési eljárást a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. és a Duviép 2000 Kft. alkotta Sióvölgy 2013 Konzorcium nyerte meg.

Karácsonyi hulladékmutyi a Közgépnek

2013. december 23.

Hírek

A Közgépnél is került valami a fa alá: a Közbeszerzési Értesítő legfrisebb, december 23-i számában megjelent eredményhirdetés szerint a Közgép az ŐRSÉG-2013 Konzorcium főtagjaként 1 milliárd 740 milliót forintot nyert el egy közbeszerzésen.

Nem nyithatnak a Simicska-fivérek Zircen kőbányát

2013. december 8.

Hírek

Három éves huzavona után a helyi önkormányzat döntése értelmében mégsem létesül kőbánya Zircen. A projektet civilek és környezetvédők egyaránt támadták, a beruházók között pedig egy ismerős vezetéknév tűnik fel, a Simicska-családé.

Simicskáéknak hamar megtérül a napenergia is

2013. szeptember 5.

Hírek

A kormányváltás óta sorra nyeri az állami megbízásokat az E-OS (ma már Elios) Innovatív Zrt. Itt dolgozik Tiborcz István, a miniszterelnök leendő veje. A Simicska-Nyerges birodalom cége 2010 óta több, mint 3 milliárd forint közpénzt nyert különböző állami tendereken, árbevételét egy év leforgása alatt megnégyszerezte.

Az elnök emberei

2013. augusztus 6.

Hírek

Épül a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szakmai vezetése: Dorkota Lajos, jogász, ügyvéd, dunaújvárosi politikus, majd a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott, nemrégiben foglalta el az energetikai csúcsszerv elnöki székét. Alelnök lett a festmény lövöldözésről elhíresült Paróczai Csaba.

Simicska Pakson is mindent visz?

2013. február 25.

Hírek

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke elfogadhatatlannak nevezte közleményében, hogy a Közgép a becsült árnál csaknem 50 százalékkal drágább ajánlattal nyert el egy munkát az állami tulajdonú MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-től.

Hulladéklerakókat rekultivál Simicska

2013. február 11.

Hírek

A K-Monitor blog szerint újabb 4,5 milliárdos tendert nyert Simicska Lajos és Mészáros Lőrinc cége. A tenderen két konzorcium indult, a Közgép-vezette csoport nyert, amelyben részt vett a felcsúti polgármester cége is.