Hirdetés

A karácsonyi meglepetések után a Közgépnek szilveszterre is jutott nem is kevés. Most épp 5 milliárd árvízvédelemre.

A karácsonyi meglepetések után a Közgépnek szilveszterre is jutott valami, nem is kevés. A legfrissebb Közbeszerzési Éretesítő szerint a Hídépítő Speciál Kft. a HSZK Komárom 2013 konzorcium vezetőjeként 5 milliárdos közbeszerzés kivitelezője lesz.

A Hídépítő Speciál a Közgép egyik leányvállalata, melyben Simicska Lajos vállalkozása 2013 február végén szerzett többségi tulajdont. A Hídépítő Speciálban augusztusig az az A-Híd Zrt. is tulajdonos volt, akik szintén többször nyertek a Közgéppel közös konzorcium tagjaként milliárdos közbeszerzéseket.

A most elnyert 5 milliárdos beruházás az uniós Környezet és Energia Operatív Program keretéből valósul meg. A Közgép leányvállalatának feladata lesz Komárom és Almásfüzitő árvízvédelmi biztonságának javítása, a megvalósításhoz szükséges kiviteli tervek elkészítésére és az építési munkák elvégzése.

A Közgépnek december 23-án egy, december 26-án négy másik tendergyőzelmét hirdettek ki, a vállalat konzorciumok tagjaként több mint 27 milliárdot nyert el akkor pár nap alatt – írta az index.hu.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás