Új módszerrel a budapesti fákért

2022. november 23.

Hírek

A Cornell University 2005-ben feltárta egy 7 évvel korábban beültetett platán gyökérzetét úgynevezett airspade segítségével. A nagy nyomású levegő segítségével feltárt fa gyökérzete olyan növekedési erélyt mutatott, amit sima talajba ültetett társaik nem tudnak nagyon burkolt, rossz talajú városi környezetben produkálni. A Stockholm Faültetési Rendszer terjedőben Budapesten.

Folytatódik a faültetés és a növénytelepítés a Blaha Lujza téren

2022. november 9.

Hírek

Jelentősen zöldebb lesz a megújuló Blaha Lujza tér, ahol folyamatban vannak a növénytelepítési munkák: november 8-án elkezdték ültetni a fákat a növénykazetták körüli térburkolatba. Eközben zökkenőmentesen halad a felújítás, a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető tér még az idén elkészül.

Miről szól a “szivacsváros” koncepciója?

2022. június 2.

Hírek

Már többször hivatkoztam Bécs példaértékű városfejlesztési módszereire, kultúrájára, amikor egy-egy fenntarthatósághoz, közlekedésszervezéshez kapcsolódó döntésünk hátterét, szakmai megalapozottságát igyekeztem megvilágítani- írja véleménycikkében Kerpel-Fronius Gábor Budapest főpolgármester-helyettese.

Organizált káosz és zöldebb Budapest

2022. május 20.

Hírek

Miért fontos a folytatódó „Vadvirágos Budapest” program, és mi van a nagy közparkjainkkal? Hogyan nő az egy főre jutó zöldfelületet? Mire használható a Budapest Fatár? Mi az a Stockholm módszer, és a Miyawaki minierdő? Megvédhetők-e a budai luxusvilla beépítések ellen a védett területek? Utolérhetjük-e a legzöldebb európai fővárost, Bécset?

A Stockholm-rendszert is bevetik a Blaha Lujza téren

2022. február 23.

Hírek

Elkezdődött a mesterséges váztalaj kialakítása a Blaha Lujza téren, amelynek elsődleges célja, hogy segítse a faveremrácsba kerülő fák gyökérzetének növekedését. A megújuló Blaha Lujza tér összhatásában jóval zöldebb lesz: a Fővárosi Önkormányzat törekvéseihez kapcsolódóan ligetes-fás találkozóhellyé alakítják át.