Orbán szénbányák újranyitásos ötlete is halva született

2022. július 30.

Hírek

Meg kell vizsgálni, hogy újra tudjuk-e nyitni a barnakőszén bányáinkat. Az erdőgazdaságoknak pedig előírtuk, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne több tűzifát kitermelni – mondta Orbán, majd arról is beszélt, elindul az állami kazán- és kályhaprogram. A 13 éve félrekezelt (orosz függőségű) hazai energiapolitikát kényszerkapkodásokkal szeretnék orvosolni. A szakértők szerint évek kellenének ahhoz, hogy új bányákat… Tovább »

A szemétégetés nem fér össze a normális együttélés szabályaival!

2022. március 19.

Hírek

A jó levegő közös értékünk. Erről szól a BKM Budapesti Közművek aktuális kampánya – melyet podcastunkban járunk körbe Kanozsai Gáborral, a BKM Körforgásos Hulladékgazdálkodási igazgatójával, és Szilágyi Lászlóval, a Főpolgármesteri Hivatal Klímavédelmi Főosztályának munkatársával.

A szemét a kukába való, nem a kályhába!

2020. december 20.

Hírek

A hulladékok lakossági elégetése nagyon veszélyes az egészségünkre. Az ilyen égetés során kiáramló szén-monoxid, nitrogén-oxidok, egyéb savas gázok és apró részecskék szív- és érrendszeri, valamint légúti megbetegedéseket okoznak, továbbá csökkentik a szervezet ellenállóképességét a fertőzésekkel szemben.

Kis magyar rémmese: szélmalomharc a tiszta levegőért

2020. december 16.

Hírek

Kis magyar abszurd egy békési kisvárosból, ahol a szomszéd illegálisan éget mindenfajta hulladékot – alaposan megkeserítve egy család életét. A hatóságok – a rendőrséget leszámítva – minden tőlük telhetőt megtettek: volt tettenérés, büntetés kiszabás, sőt még a légszennyezést bejelentő házaspárt is megvádolták állítólagos téves riasztásért. A hivatalok képtelenek betartatni saját döntéseiket, miközben napi 8 órán… Tovább »

Aki legyőzte a szemétégetőt – nagy bisznisz a hulladékégetés

2018. december 6.

Hírek

Óriási siker, hogy legalább egy ügyben bűncselekménynek nyilvánította a bíróság a szemétégetést – mondja Vásárhelyi Gábor, a Civil Verőce közösség tagja, akinek számos konfliktusa adódott abból, hogy rendre szóvá teszi a szeméttel fűtést vagy a kerti szemétégetést annak mérgező volta miatt. A hatóságok érdektelenek, és hárítják a felelősséget.

Kizárólag szociális probléma a lakossági hulladékégetés?

2017. február 1.

Hírek

Nincs elég információ a helyes hulladékkezelésről. Bár a kerti és a háztartási hulladékok égetése tilos és erősen egészségkárosító, sajnos továbbra is bevett szokás. Vajon mi állhat a hulladékégetés hátterében és mit tehetünk ellene? A Humusz Szövetség kampánya ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni.

Vízkeresztkor indul a fenyőjárat

2017. január 6.

Hírek

Budapesten a karácsonyt követően az FKF Nonprofit Zrt. gyűjti szervezetten össze, és szállítja el a fenyőfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, becslések szerint mintegy 500-600 ezer tűlevelű kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell kezelniük, illetve hasznosításukat megoldaniuk.

Rájár a rúd az illegális hulladékégetőkre

2015. március 1.

Hírek

Sorozatban bírságolják az illegális hulladékégetőket a járási hivatalok. A hatóság is beletanult, hogyan lehet eredményesen fellépni ezzel a súlyos környezetszennyezéssel szemben. Ebben nagy szerepet játszott a Levegő Munkacsoport fellépése is.

Ne égesd el – a házi hulladékégetés árnyoldalai

2014. november 06. - 2014. november 07.

Helyszín: Hajdúböszörmény

Programok

Ez úton invitállak egyesületünk "Ne égesd el" címet viselő bemutató kampányának szakmai programjára. A két napos rendezvény első napján elsősorban előadásokkal és műhelyfoglalkozásokkal, míg másnapján többnyire terepprogrammal várjuk az érdeklődőket. A részvétel – programok, szállás, étkezés – díjmentes. A rendezvény helyszíne és időpontja: Hajdúsági Múzeum (Hajdúböszörmény), 2014. november 6-7. A program letölthető féjlban alul. J… Tovább »