Csodálatos madaraink látványos fotókon – Birdo Az év madárfotósa 2023

2023. november 5.

Hírek

Ünnepélyes díjátadóval és a nyertes fotókból összeállított kiállítás megnyitójával zárult a Birdo Az év madárfotósa 2023 fotópályázat. A magánszemélyek kezdeményezésére indult a kétfordulós fotópályázatra közel 2500 fotó érkezett. Fődíjasok: Daróczi Csaba, Koncz-Bisztricz Tamás, Horváth Tibor.

Az év madárfotósa 2023 nyertesei

2023. szeptember 6.

Hírek

Idén több mint 23.000 képpel neveztek be a az Év Madárfotósa versenyre. A világ madárvilágát bemutatva ezek a képek a leghihetetlenebb madárfotókat tartalmazzák, amelyeket tehetséges fotósok készítettek, miközben létfontosságú adatokat gyűjtenek a Birds on the Brink nevű jótékonysági partnerüknek.

Birdo Az év madárfotósa 2023 fotópályázat

2023. április 03. - 2023. július 09.

Helyszín: nemzetközi pályázat

Programok

Egy kihagyhatatlan fotópályázat madárrajongóknak! 2023. április 3. és 2023. július 9. között lehet nevezni a Birdo Az év madárfotósa 2023 fotópályázatra. A hazai mellett külföldi madárfotósokat is megszólító pályázat kortól, szakmai felkészültségtől függetlenül bárki számára nyitott.

Nem szabad hazudni – 50000 közül került a világ száz legjobbja közé Potyó Imre természetfotós képe

2023. február 23.

Hírek

2 év kényszerű szünet után a naturArt a közelmúltban ismét megrendezte a szakma hazai legjobbjait felsorakoztató Természetfotó Fesztivált, amelyen a résztvevők a legrangosabb világversenyen, az 58. Wildlife Photographer of the Year-en elért magyar sikert is ünnepelték. Magyarországról egyedül Potyó Imre képe került be a világ 100 legjobb természetfotója közé. A környezetkutatóból lett fotós nemcsak a díjnyertes… Tovább »

Találkozás a Természettel

2022. október 17.

Hírek

Több évtizedes hagyományt újít fel a Nimród Fotóklub. Az 1978-as megalakulását követően az éves rendszeres kiállításai ezzel az alliteráló, és a fotóklub célját nagyon pontosan kifejező címmel mutatták be az ebbe a szervezete tömörülő természetfotós alkotók munkáit.

Legkisebb galambfélénk a természetfotósok nagy kihívása

2022. augusztus 21.

Hírek

Vadgerle, a legtöbb ember számára ez a név semmit nem mond. A természetfotósok, természetjárók szeme azonban már felcsillanhat e név hallatán. Legkisebb galambfélénk különleges kinézetű, érdekes hangú titokzatos vad madár.

A szárnyak szerelmese: Nagy Albert

2019. december 7.

Hírek

A lemenő nap fényétől aranyszínű vízben álldogáló gólyatöcs, a hajnali pirkadatban a tavon százszámra gyülekező kócsagok, a halat éppen elkapó, egy másik képen méltóságteljesen álldogáló szürke gém, a zöld ezernyi árnyalatában fürdő jellegzetes toscanai táj, sötét háttérben rózsálló virágszirmokon megpihenő csipkeszárnyú szitakötő, a röptében elkapott, gyönyörű színekben pompázó gyurgyalag és a hajnali ködben úszó Dolomitok.… Tovább »