A szárnyak szerelmese: Nagy Albert

2019. december 7.

Hírek

A lemenő nap fényétől aranyszínű vízben álldogáló gólyatöcs, a hajnali pirkadatban a tavon százszámra gyülekező kócsagok, a halat éppen elkapó, egy másik képen méltóságteljesen álldogáló szürke gém, a zöld ezernyi árnyalatában fürdő jellegzetes toscanai táj, sötét háttérben rózsálló virágszirmokon megpihenő csipkeszárnyú szitakötő, a röptében elkapott, gyönyörű színekben pompázó gyurgyalag és a hajnali ködben úszó Dolomitok.… Tovább »

Az én megközelítésemben a fotózás eszköz…

2019. augusztus 15.

Hírek

Szenvedély és elkötelezettség. Interjú Csonka Péterrel, a Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) tájegységvezetőjével, a Madarak a víz tükrében fotópályázat zsűritagjával.

Máté Bence a békacsonkítókkal nyert

2019. április 12.

Hírek

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában – jelentették be Amszterdamban.

Máté Bence természetfotóiból országos szabadtéri vándorkiállítás

2019. március 13. - 2019. november 03.

Helyszín: kiállítások országszerte

Programok

Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szabadtéri kiállítás március 13-án Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. Máté Bence képein a madarak és az állatok olyan természetes módon viselkednek, hogy jó látható, még csak nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket – mondta Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján. Neki köszönhetjük, hogy benézhetünk a… Tovább »

Máté Bence – Vértelen vadászat

2019. március 31.

Helyszín: Budapest, Jagelló út 1–3.

Programok

Egy érdekfeszítő előadás, amelyből kiderül, miként lett egy pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa. Alkotásaival Bence az összes földrészt meghódította, és minden természetfotós számára feltette kis hazánkat a világ térképére. Legeredményesebb versenyzőként első helyen áll a BBC fotós pályázat összes ranglistáján, továbbá ő az egyetlen, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is megkapta… Tovább »

VARÁZSLATOS MAGYARORSZÁG fotókiállítás

2019. március 07. - 2019. április 22.

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum Budapest Ludovika tér kiállítási épülete

Programok

A Varázslatos Magyarország egy kezdeményezés a magyar természetfotózás és Nemzeti Parkjaink bemutatására, népszerűsítésére. Nyolc év távlatában egyre népszerűbb a pályázatunk és a profi természetfotósok mellett számos kezdő és haladó természetfotós is bizonyítani akar az egész éven át tartó „bajnokságban”. Több, mint 1240 regisztrált pályázó 25 303 természetfotójában gyönyörködhetnek a www.varazslatosmagyarorszag.hu galériájába látogatók. A 2018-2019-es évadban… Tovább »

naturArt/ 25 év legszebb természetfotói

2018. szeptember 21. - 2018. október 23.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum

Programok

A tárlat a World Press Photo kiállítás kísérő kiállítása.  2018. szeptember 21-től október 23-ig, hétfő kivételével minden nap látogatható. Egyre gyakrabban hallhatunk arról, hogy külföldön a magyar fotósok híresebbek, mint a magyar festők, vagy képzőművészek. Elég csak André Kertész, Robert Capa, Brassai, Martin Munkácsi nevét említeni. De a fotóművészeten belül is van egy művészeti ág… Tovább »