Örömszerzés – Főnök! Petárda?

2024. január 3.

Hírek

Az óév utolsó hetében élelmesék a kőbányai kínai piacra mennek. A bejáratoknál keringő ideutazott kisebbségi mamik és papik tűzijátékot árulnak. Hasonlóan diszkrét megszólítási alapon (Főnök! Petárda?) árulják, mint a számlakínálók. A cucc (petárda 100-as 1.500, kocka 15-ös 1.500, kocka 25-ös 2.500, rakéta 5-ös 2.500, dinó 12-es 4.000) szlovák gyártású. Ez tehát alapár, ami viszonteladáskor sokszorozódik.

A klímára és az egészségünkre is káros az értelmetlen tűzijáték

2023. december 31.

Hírek

Bár tulajdonképpen mindenki tudja, hogy a petárdák és tűzijátékok az égvilágon semmi jóval nem járnak azon kívül, hogy örülhetünk pár percig színes világító izéknek az égen, az augusztus 20-i állami megalománia mellett most már évről évre szilveszterkor bárki elkölthet egy vagyont égő és durrogó termékekre. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató eddig kevéssé ismert szempontokat hozott fel a… Tovább »

A benzinkutak segítenek megtalálni az elveszett ebeket

2023. december 31.

Hírek

A Mol országszerte már 204, kutyachip-leolvasóval felszerelt kútján segít megtalálni az elveszett kutyák gazdáit. A kóborló állat nagy valószínűséggel azonosítható a töltőállomáson leolvasott chip, illetve a Magyar Állatorvosi Kamara által vezetett adatbázis segítségével.

Madarak millióit zavarja fel a szilveszteri tűzijáték

2023. december 26.

Hírek

Nem csak házikedvenceinkre lehet veszélyes az értelmetlen tűzijátékozás. A madarak értékes energiát veszítenek a tűzijátékok miatt, és egy téli éjszakán ez akár az életükbe is kerülhet.

Eddig 180 ezer aláírás az értelmetlen durrogtatás ellen – az állatvédelmi biztos szerint a tűzijáték kérdése nem kihívás az állatvédelemben

2022. július 30.

Hírek

Az augusztus 20-i tűzijáték és rendezvények költségeit titkosították 10 évre. Tavaly 12 milliárdot költöttek a tűzijátékra és a többi eseményre, ebből 3,1 milliárd ment el a tűzijátékra és rendezvénybiztosításra. Az idei tűzijátékről azt ígérik, hogy még a tavalyinál is látványosabb lesz. Most csak a rakéták 1,65 milliárdba kerültek.

A Jövő nemzedékek szószólója a szilveszteri tűzijátékok használatának veszélyeiről

2022. január 17.

Hírek

Az egészséges környezethez való joggal összefüggésben a szószóló felhívja a társadalom, különösen az ünneplő közösségek, valamint a jogalkotók figyelmét arra, hogy a szilveszter alkalmával használatos pirotechnikai eszközök szükségtelen károkat okozhatnak környezetünkben és egészségünkben, melyek a szabályozás módosításával és ünneplési szokásaink újragondolásával a jövőben elkerülhetők lehetnének.